zaterdag 22 januari 2011

(AWD) Informatiebijeenkomst over Aanpak overlast Damherten

- Via Mail ontvangen van H. Sloos..
Op donderdagavond 27 januari is er een informatiebijeenkomst over de voorgestelde aanpak van damherten in het duingebied tussen IJmuiden en Den Haag. Gedeputeerde Jaap Bond zal dan het beheerplan toelichten en vragen beantwoorden...( Foto Links Jaap Bond)
De Dierenbescherming was Helder...Zie: http://awd-bossie.blogspot.com/2011/01/awd-dierenbescherming-helder.html ...En daar valt volgens mij weinig tegen in te brengen...Dit is Helder....Allereerst willen wij opmerken dat wij het als dierenwelzijnorganisatie betreuren dat bij conflicten tussen mens en dier, hier de oplossing direct gezocht wordt in het doden van het dier
-
INFORMATIEBIJEENKOMST OVER AANPAK OVERLAST DAMHERTEN.
-

- Op donderdagavond 27 januari is er een informatiebijeenkomst over de voorgestelde aanpak van damherten in het duingebied tussen IJmuiden en Den Haag. Gedeputeerde Jaap Bond zal dan het beheerplan toelichten en vragen beantwoorden.
Programma en locatie

19.30 uur Inloop

19.45 uur Inleiding avondvoorzitter dhr. Janmaat

20.00 uur Toelichting gedeputeerde Bond

20.30 uur Vragenronde

21.30 uur Afsluiting

De avond vindt plaats in het NH Hotel, Burgemeester van Alphenstraat 63 in Zandvoort. Omwonenden en belangstellenden  hoeven zich niet aan te melden en er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de avond.
(Links in de krant een foto gemaakt door mij...En rechts J. Bond..Toeval :)

Jaap Bond (CDA)...Staat dat voor Christelijk Damherten Afschieten ?

5 opmerkingen:

 1. Toevallig las ik net een interview met Hero Brinkman in het Parool. De PVV is tegen het doodschieten van de damherten. Als ze in het provinciebestuur komen is er geen meerderheid meer voor afschot.
  Dat is dan in ieder geval een positief punt van de PVV. Wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Henk,

  Iedereen weet dat afschieten niet nodig is en dat wildbeheer niet een ander woord is voor doodmaken. De mensen moeten hun verantwoordelijkheid maar een niet vanachter het bureau nemen, maar gewoon is net als jij, den vele anderen en ik eens een tijdje door het weinige aan natuur in Nederland bezoeken. Van onze AWD blijven ze helemaal af. Bij de partij voor de dieren is het weer eens erg rustig. Was toen ook met niet discussie over het bijvoeren in de OOstvaardersplassen. Ik kan donderdagavond niet (ben dan wel in Den Haag). Wens iedereen succes.

  groet, Ivo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom allemaal alsjeblieft voor de damherten komende donderdag naar Zandvoort.
  Je actieve deelname aan deze informatieavond is erg belangrijk voor de toekomst van de damherten in uw gebied.
  De Partij voor de Dieren zal een aantal vragen gaan stellen aan gedeputeerde Jaap Bond en informatie geven in het belang van de herten.....Als inwoner van Zandvoort ben ik er aanwezig.

  Hartelijke groet van Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd wat er donderdag avond uit komt.
  In ieder geval goed dat je hier aandacht aan besteed, ik zal het ook noemen op mijn eerstvolgende log.

  De punten die de dierenbescherming al noemde, vind ik hele sterke argumenten om niet tot afschieten over te gaan.
  Hopelijk wordt hiernaar geluisterd.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afschieten ? Begrijp niet waarom men direct zo radicaal te werk wil gaan, er zijn toch wel andere oplossingen, overlast of niet...
  Ben benieuwd... Duim omhoog vanuit Belgie !

  BeantwoordenVerwijderen