vrijdag 17 februari 2023

Vergif

Zorgwekkend: Het is niet zo vreemd dat de biodiversiteit achteruit holt ...overal zijn resten bestrijdingsmiddelen te vinden. In een periode van acht jaar zijn alleen al in België 50.000 ton werkzame stoffen voor bestrijdingsmiddelen uitgevoerd die in Europese Unie verboden zijn.
-
-
-
-
-
-
-
-
Hoewel de EU het gebruik van bepaalde werkzame stoffen voor haar eigen landbouwers verbiedt ..tolereert zij de aanwezigheid ervan in voedsel wat wij importeren ..en levert zij deze bestrijdingsmiddelen wel aan derde landen.
-
-
-
-
-
-
Deze handel in werkzame stoffen ondermijnt de biodiversiteit. Volgens een studie werden in 5800monsters van in de EU ingevoerde levensmiddelen ..74 verboden werkzame stoffen aangetroffen.
-
-
-
-
-
Het is ook voor de landbouw in Europa een oneerlijke concurrentie ..tijd om dit eens goed aan te pakken. Het is toch van de gekke dat we gewoon doorgaan met het fabriceren en verhandelen van verboden stoffen.
-
-
-
-
-
-
-
In de Nederlandse boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen in huisstof ..blijkt uit recent onderzoek ..in totaal zijn er 170 verschillende middelen aangetroffen. Het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat is het meest en in de grootste hoeveelheden gevonden.
-
-
-
-
-
-
-
We zijn omringd door een wolk van residuen van pesticiden ..zo zegt de Wageningse hoogleraar Violette Geissen ….we inhaleren ze en we eten ze. Tijd om dit eens grondig aan te pakken en stoppen met welk bestrijdingsmiddel dan ook!
-
-
-
-
-
-
Gek dat we gif gebruiken in voedsel en in bloemen. Wie heeft ooit zoiets bedacht. Zo is de vos niet schuldig aan de achteruitgang van de weidevogels ..maar het besmet of niet aanwezige insecten. Tijd om het roer over te nemen … Stem PvdDieren.
-
-
-
-
-
“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” … (Albert Einstein)  
-
-
-
“Twee dingen zijn oneindig ..het universum ..en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker “ .. (Albert Einstein) ….en soms betalen we het meest voor dingen die gratis zijn ..