zaterdag 28 augustus 2021

Ringslang


Ringslang Natrix natrix : De zon is alweer even op als bij de broeihopen en de takkenhopen de ringslangen zich gaan opwarmen in de zon. Er kruipen zo'n tien ringslangen tussen de takken die bij de poel liggen Ze blijven wat achterin en zijn door de hoeveelheid takken nog best lastig te fotograferen. In Nederland komen drie soorten slangen voor ..Ringslang Gladde Slang en de Adder. (Cees)
Ringslangen
Ringslang
Zandhagedis bij de slangen
Pimpelmees
Ringslang
IJsvogel
De IJsvogel Alcedo atthis Vanuit een prachtige hut de IJsvogels fotograferen die met enige regelmatig hun nest bezoeken om hun jonge te voeren. Komt het door de juveniele Buizerd dat de ijsvogels linea recta het nest in vliegen? Op grote afstand zien we hem regelmatig vissen .. en is hij nog net te fotograferen. (Gert)
-
IJsvogel
Ringslang
Pruikzwam
IJsvogel
Nu de doorbloeding is gestopt vegen de herten hun gewei .. en schuren ze het bastgewei. Zodra deze geveegd is zie je ze nog wat voorzichtig het gevecht aangaan om de hiërarchie te bepalen in de groep. Een week later en de meeste hebben hun gewei geveegd. (Herman)
Damhert
Damhert
Ringslang
Ringslang
IJsvogel
IJsvogel
IJsvogel
IJsvogel
Gewoon Wimperzwam
De gewone Wimperzwammetjes .. Scutellininia scutellata De wimperzwammetjes zijn een paar mm groot en komen voor op dood hout. Ze hebben een bepaalde bacteriën nodig om te kunnen groeien. Ze leven met die bacteriën in symbiose … Ik was in ieder geval heel blij met deze waarneming (Joke)
Gewoon Wimperzwam
Damhert
Keizersmantel Parelmoervlinder
Schedel
Schedel
Walstropijlstaart Zeldzaam 
De Walstropijlstaart Hyles gallii De zeldzame Walstropijlstaart wordt dit jaar veel in het duingebied waargenomen. Hij staat op de Rode Lijst als bedreigd. Deze nachtvlinder die ook dagactief is. We zaten aan de koffie toen we deze prachtige pijlstaart pijlstaart opeens zagen. (Herman)
Walstropijlstaart
IJsvogel
IJsvogel
Pad
Ringslang
Damhert
Het is natuurlijk een prachtig gezicht als de lappen bast als wasgoed aan de waslijn hangt .. de heren gaan nu in één maand veranderen van een bambi naar een vechtmachine en maken zich klaar voor de bronstperiode die met de voorbronst loopt van eind september tot begin november,.(Anne)
Damhert
Slak
Pimpelmees
Ringslang
IJsvogel
IJsvogel
De IJsvogel spreekt natuurlijk altijd tot de verbeelding .. helaas is de populatie in de afgelopen winter behoorlijk gedaald .. misschien kunnen ze zich goed herstellen als we een winter krijgen met geen lange vorstperiodes. (Gert)
IJsvogel
Damhert
Wimperzwam
Slak
Damhert
Ik liep natuurlijk weer wat s\achter ..maar heb van de ringslangen.. ijsvogel .vegen gewei ..pijlstaart en de wimperzammetjes weer een aardige inhaalslag kunnen maken.
Ringslang
Damhert
Einde ..