zondag 6 juni 2021

Paring IJsvogel


Hij heeft een exotische uitstraling en is fascinerend mooi. Met zijn prachtige blauwe kleur en ons Nederlands Oranje ..is hij wat mij betreft de aanvoerder van de tien kleurrijkste vogeltjes van Nederland … en moet hij concurreren tegen de Bijeneter Goudvink en de Hop die qua Oranje echt alles uit de kast haalt ….
-
-
-
-
-
-
-
-
Een vos op een industrieterrein … Dat we massaal hun habitat bezoeken vinden we vrij normaal ..maar loopt er een vos in onze woonomgeving dan is dat opeens onacceptabel en eigenlijk onnatuurlijk en zeker niet wenselijk.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
Om het vrouwtje over te halen om te paren ...biedt het mannetje haar een visje aan. 
Weleens geprobeerd met een pot zure haring? Al met al was het met vier/vijf seconden voorbij. Het ging zo snel .. ik was er eigenlijk nog niet klaar voor zeg maar.
-
-
-
-
-
-
-
-
De IJsvogel moet even wat ophoesten … het moet werkelijk uit zijn tenen komen. Maar er komt dan uiteindelijk een bal van onverteerbare resten en graten uit … een braakbal. (Bij de laatste foto is de braakbal bij zijn pootjes te zien.)
-
-
-
-
-
-
-
Wij als mens pikken steeds meer leefruimte af van dieren … hun habitat is steeds kleiner aan het worden. En zodra wild zichtbaar gaat worden zijn er altijd mensen die dat onnatuurlijk gedrag noemen. Ik denk dat wij ook altijd zichtbaar zijn voor hun. En zeker in de Corona periode was er geen plekje te vinden zonder mensen. We doken massaal hun gebied in.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Het mannetje biedt het visje aan .. en kijkt wat nonchalant en stoer met zijn handen in zijn rug naar het vrouwtje .. Het vrouwtje kijkt en denkt zoiets van “niet op mijn nuchtere maag' Dus dit keer geen boter bij de vis .. en gefrustreerd druipt het mannetje af … dit keer geen Oranje boven.
-
-
-
-
Wordt Vervolgd ..