maandag 24 april 2023

Vogels Voeren

De Appelvink – Coccothraustes coccothraustes … valt op door zijn enorme grote blauwachtige snavel. Door pitten op een juiste manier te klemmen ..kan een kracht van 50kg worden uitgeoefend om kersenpitten te kunnen kraken. Het vrouwtje is wat minder kleurrijk en qua gewicht wat lichter dan het mannetje ..die we verder in het blog tegen gaan komen.

-
-
-
-
-
-
-
De Zwartkop – Sylvia atricapilla het mannetje heeft een zwart petje ..en die van het vrouwtje is meer roodbruin. Hieronder zien we het mannetje van de Appelvink … Wat zijn ze mooi gekleurd.
-
-
-
-
-
-
-
De Eekhoorn – Sciurus vulgaris heeft de hazelnoot gezien en waagt zich in het water .. het Koolmeesje – Parus major staast prachtig op het eilandje wat niet veel later totaal gesloopt gaat worden door een stel wilde eenden. De Gaai – Garrulus glandarius laat zich ook regelmatig zien.
-
-
-
-
-
De grootste vijand van de Eekhoorn is wel het verkeer ..maar ook de boommarter en havik. En dat terwijl ze toch zeer bewegelijk en supersnel. Door hun speelsheid vallen ze wel op.
-
-
-
-
-
-
-
Twee appelvink mannetjes maken ruzie ...dit gebeurde in enkele seconden en we was de belager. Wel mooi om te zien ..maar niet echt superscherp. Maar? ...het moment was toppie.
-
-
-
-
-
-
De IJsvogel via het water fotograferen  … Dat geeft toch een bijzonder sfeervol beeld. In mijn volgende blog meer over de ijsvogels ..ik loop een stuk achter met plaatsen.
-
-
-
-
-
-
-
-
Zoveel foto's en soorten gezien ..dat past nooit in één blogje natuurlijk .. dus binnenkort meer van de foto's uit de vogelkijkhut.
-
-
-
-
-
De Groene Specht liet zich van een grote afstand zien ….goed dat mijn maatje hem zag. Want ik had hem niet gezien ...en hij liet zich ook niet horen. Normaal gesproken maken ze een lachend geluid die direct te herkennen is.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-