woensdag 14 augustus 2024

Reekalf

Het is een kwetsbare periode voor de reekalfjes ..in de graspercelen verstoppen de kalfjes zich door stil en plat op de grond te gaan liggen. Graspercelen worden twee maal per jaar gemaaid en dat gaat weleens ten kosten van de kalfjes. Als ze wat ouder zijn lopen ze met moeder mee en zijn ze weer zeer kwetsbaar voor loslopende honden.
-
-
-
-
Dit reekalfje had last van zijn poot ...en hoe dat gekomen is was ook niet duidelijk. Zeker geen wond. Maar misschien wat fout gegaan bij vluchtgedrag. Een paar dagen eerder zag ik hem ook al wat kreupel lopen. Hopelijk valt het mee en herstelt hij zich.
-
-
-
-
-
De jonge vosjes krijgen een ei van de rekel ….maar de welpen krijgen het niet voor elkaar om het ei kapot te maken. Ze weten instinctief wel dat het eetbaar is …maar hoe krijg je zo'n hard ei nu open.
-
-
-
-
-
-
De paring van de weidebeekjuffers was vooral door de aanwezigheid van een colonne knutten best lastig te fotograferen. De volgende dag hadden we flinke bulten en jeuk. De knutten vrouwtjes hebben namelijk bloed nodig voor hun eieren. Nu zijn de weidebeekjuffers sprookjesachtig mooi …dus moet je er wat voor over hebben.

-
-
-
-
-
-
-
De jonge pimpelmees ging in bad ...de foto's zijn gemaakt vanuit een hut. Mooi laag en van heel dichtbij.
-
-
-
-
-
-
De reegeit zoekt al wat lekker is ...het is een echte knabbelaar die vooral gek is op bloemen en knopjes. In een kruidenrijk gebied foerageren ze een lange periode in het veld ...het kalfje ligt ergens in de dekking en laar zich niet zien.
-
-
-
-
-
-
-
Boven het Koevinkje en de Kleine Parelmoervlinder … De vosjes hebben het maar druk met de ganzenei of zwanenei. Geen idee ..maar qua grote ga ik er maar vanuit dat het om een zwanenei gaat. In een volgende blogupdate meer over het ei.
-
-
-

-
-
-
We dachten te maken te hebben met een muis ...vooral omdat hij nogal klein was. Maar we kregen veel reacties dat het weleens een rat kon zijn. Brrrr ...toch wat minder :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ook een jonge reebok doet zich tegoed in het kruidenrijke gedeelte ….Ja ..natuurlijk weten dieren precies waar ze wezen moeten. Zo weten wij toch ook waar de patatzaak is :)
-
-
-
-
-
-
-
Leuk de stand van zijn oren .. een vosje die niet echt bang was en duidelijk de nieuwsgierigste van de welpen was. Boven : Keizersmantel en Kleine Parelmoervlinder.
-