maandag 31 mei 2021

Boomvalk Amsterdamse Waterleidingduinen AWD

Onderweg naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) zie ik op de Provinciale weg (N206) ter hoogte van Noordwijkerhout de mist over de weilanden trekken .. Schapen hebben geen poten meer en zijn net wolken op de mist. Helaas moest ik me haasten om op de afgesproken tijd op het parkeerterrein van 'Panneland' te komen. Achteraf toch spijt dat ik ze niet even had gefotografeerd.

-
-
-
-
-
-
-
De mist is goed aanwezig als we aan het eind van de 'Pannelanderweg' en dichtbij de uitgang een mooie plek vinden waar het ruimtelijk is met veel water .. Op deze plek zien we iedere tien minuten de lucht veranderen … de mist neemt toe zodra de zon zich laat zien .. De Amsterdamse Waterleidingduinen zien er sprookjesachtig en mysterieus mooi uit met deze mist.
-
-
-
-
-
-
Het decor is geweldig .. de meidoorn bomen (Struiken) bloeien volop in het wit en soms eenverdwaalde roze. De geur van zijn bloesem hangt over het gehele gebied. De regen van de afgelopen tijd heeft duidelijk zijn invloed op het gebied. Wat ziet alles er prachtig uit. Zelfs de paddenstoelen komen het mee vieren.
-
-
-
-
-
-
De boomvalken weten de Amsterdamse Waterleidingduinen wel te waarderen en ook dit jaar zijn ze vanuit Afrika gekomen om te jagen op het open veld. De libel en de zwaluw staan op zijn menu .. en eigenlijk zegt het ook iets over de aanwezigheid van die prooidieren.
-
-
-
-
-
-
De vossen hadden geen mooiere plek kunnen uitzoeken om hun meningsverschil uit te vechten. Het zand vloog alle kanten op en zo ontstond er veel beweging in de foto. Ook al ging het er tien seconden heftig aan toe .. ze hadden er zichtbaar geen last van.
-
-
-
-
-
Het is de laatste tijd wel pullentijd .. jongen van de Grauwe gans ..Knobbelzwaan ..Wilde eend ..en nu de Canadese gans Wat dat betreft geeft de natuur zijn genen massaal door. En staat de natuur in het teken van de vermeerdering. Alleen wij als mens beïnvloeden dat helaas teveel.
-
-
-
-
-
-
Natuur stopt niet bij een hek of een natuurgebied .. wij als mens zoeken massaal de natuur op ..maar zodra natuur maar enigszins naar ons komt is dat gevaarlijk ..niet gezond ..of onwenselijk ..verkeerd gedrag. En gek genoeg zijn het altijd die mensen die er belang bij hebben dat zoiets negatief gezien moet worden.
-
-
-
-
-
Het zijn diezelfde mensen die massaal bomen kapen .. omdat zoiets groene stroom mag heten? 
Of bomen kappen en struweel weghalen om verstuiving te bevorderen .. omdat het dan kalkrijker gaat worden. Terwijl de uitstoot co2 uitstoot gewoon doorgaat. Ook zonnepanelen die gewoon op de grond worden geplaatst omdat het dan meer oplevert qua rendement. Ja .. dat is duurzame energie. Ten kosten van? … Doe ze lekker op je dak.
-
-
-
-
Volgende keer : Vos en Mens