donderdag 7 juni 2018

Katwijk Vossen.

 VOSSEN UITWATERING
Een vossen familie in Katwijk heeft maling aan de woonvisie 2015/2019 .. En heeft zonder de gemeente Katwijk in te lichten een burcht bij de uitwatering gebouwd. Het ouderpaar en hun vijf kinderen konden geen betere locatie wensen.
-
-

Zeg maar een huis aan het water ..vrij uitzicht .. Strand en zee op loopafstand. En dan als foerageerplek een woonwijk met snackbar om de hoek :)
En dan nog een tuin om u tegen te zeggen.
-
-
Ach .. de vos zoekt steeds meer de mens op .. De mogelijkheden in
en rond de uitwatering zijn natuurlijk perfect. hij struint de waterkant af en vangt daar tussen de stenen regelmatig een vis
-
-
-
Vossen trekken steeds vaker de steden in .. We hebben weinig te vrezen van deze predators ..Maar mensen die kippen of knaagdieren houden moeten wel maatregelen nemen. Kinderen honden of katten lopen geen gevaar.
-
-
-
-
Drie van de vijf welpen lopen met de moervos bij de
binnen-watering naar beneden om wat water te drinken. Het kan niet lang meer duren of ze gaan ook mee het dorp in ..
 
-
-
-
Deze vossen zijn ingeburgerd in dit gedeelte van Katwijk ..En geen onbekende voor de buurtbewoners hier. De schapen lijken nog het grootste gevaar op te leveren voor de vos en zijn welpen
-
-
-

-
Als de vos na een half uurtje uit het dorp komt .. reageren de welpen gelijk Maar wat voor een prooi(en) heeft ze bij zich? Zijn het jonge ratten of jongen van …..? Als u het weet hoor ik dat graag van u.
-
-
-
Gemakshalve ga ik maar van jonge ratten uit .. dat lijkt me ook het meest logisch.De afstand van mij tot de burcht is groot .. en dat komt de kwaliteit van de foto's niet ten goede.
-
-
-
De welpen groot brengen is best zwaar .. Rekel en Moervos en/of een familielid moervos brengen gezamenlijk de jongen groot. De vosjes zijn na een paar weken nog steeds met vijf. ..en dat is al een hele prestatie.
-