maandag 27 juli 2020

Wolfsmelkpijlstaart


Wolfsmelkpijlstaart ..
We zien hier in het duingebied de zeldzame en prachtige zeewolfsmelk (Euphorbia paralias) met de eveneens zeer zeldzame en supermooie wolfsmelkpijlstaartrups van de wolfsmelkpijlstaartvlinder (Hyles euphorbiae).
Wolfsmelkpijlstaartrups
Wolfsmelkpijlstaartrups
Wolfsmelkpijlstaartvlinder
Wolfsmelkpijlstaartrups
Zeewolfsmelk is de waardplant van de wolfsmelkpijlstaartvlinder/wolfsmelkpijlstaartrups. De plant heeft in zijn kelkjes gele honingklieren die de vorm van een halve maan hebben.
Genieten ..
Zonsopkomst ..Palmveld (Foto Remco)
Palmveld
Mistig ..Franse Vlak
Remco
De zonsopkomst in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) De combinatie mist en zonsopkomst in het gebied “Vogelenveld” en “Palmveld” geeft het gebied een magisch sfeertje. Een sfeertje die je probeert over te brengen op de foto.
Zonneharpen
Damhert Bastgewei
Welp Vos
Zonnedauw prooi
Zonnedauw Juffers en Mieren

De tentakels van de zonnedauw hebben hun werk gedaan en de blauwe juffers veteren langzaam.Terwijl de juffers hun laatste doodstrijd strijden nemen ze nog een mier te pakken.
Mieren ....
Zonnedauw Mieren Juffers
Jonge Reebok
Reeën
Prachtig in het mooie licht stonden ze nog net iets buiten de
dekking. Wat een verschil .. de één heeft zelfs nog een bastgei ..
Ontmoeting ..
Mooie reebok
Wolfsmelkpijlstaartrups
Gewoon relaxt ..
Wolfsmelkpijlstaartrups
We zien hier wolfspijlstaartrupsen in verschillende stadia. De volwassen rupsen hebben enorme hoeveelheden voedsel naar binnen gewerkt ..het zijn wat dat betreft echte vreetmachines ..

Wolfsmelkpijlstaartrups
Wolfsmelkpijlstaartrups
Bij het breken van één steeltje komt er een melksap vrij … deze melksap is giftig voor mens en dier.
Wolfsmelkpijlstaartrups
Welp
Welp
Rugstreeppad ..
Wolfsmelkpijlstaartrups
Reekalfjes
Mijn camera heeft onbemand meer dan een uur in een kijkhut gelegen. ... bij terugkomst was hij natuurlijk verdwenen. Gelukkig had een boswachter hem gevonden in de hut en meegenomen en een bericht geplaatst. Niet veel later had ik mijn camera weer terug .. Wat had ik een geluk dat hij hem daar vond. ..Nogmaals mijn dank.
Reekalf