zondag 18 maart 2012

Protestwandeling AWD 25 Maart 2012

GROTE MANIFESTATIE EN PROTESTWANDELING AWD

ZEG..NEE!!! ...TEGEN FIETSPAD(EN) DOOR DE AWD (Laat U stem horen)
Op zondag 25 maart 2012 is er in de Amsterdamse Waterleidingduinen een protestwandeling tegen de plannen om toch, ondanks alle voorgaande protesten en 14.406 handtekeningen, een fietspad aan te leggen in de AWD. De plannen zitten in een stroomversnelling. Al op 29 maart zullen de plannen in Amsterdam behandeld worden. Stichting Natuurbelang AWD organiseert deze wandeling.
( Ree Hinde AWD )
PROGRAMMA

14.30 - 15.00 uur
- Verzamelen, eventueel intekenen
- Mogelijkheid tot maken en ondertekenen van protestbrief. Wij zullen de brieven persoonlijk aan de politici overhandigen.
- Persmoment (nog een verrassing)
- Voor de kinderen is er veel krijt om tekeningen te maken
15.00 uur
- Start wandeling. Over een deel van het geplande tracé, de dienstweg
circa 16.00 uur
- Weer terug bij de Oase. Hier is nog de mogelijkheid meer informatie te krijgen.

(Foto's van de wandeling 18 Maart met Herman)
WAAR STARTEN WE : De protestwandeling begint om 14.30 uur bij ingang Oase van de Amsterdamse Waterleidingduinen in Vogelenzang en gaat over een deel van het eventuele fietstracé richting de ingang Zandvoortselaan. Onderweg zullen het wandel- en het natuurbeleid van de gemeente Amsterdam onderwerp van gesprek zijn. Maar gewoon lekker meewandelen om de AWD fietspadvrij te houden is ook prima.

( Hert en Vos)
WAAROM :
De nieuwe beheervisie; toenemende recreatie, 'alles kan'
De beheervisie Waterleidingduinen 2011-2022 laat niets aan de verbeelding over; de recreatie wordt duidelijk gestimuleerd, een fietspad wordt mogelijk gemaakt, ondernemers krijgen extra mogelijkheden. Kortom, de start van de vermarkting van de AWD. Het zal niet lang duren voordat Zandvoort een doorgaande fietsroute krijgt richting strand. De lobby uit die richting is sterk.
Als het onzalige fietswegenplan werkelijkheid wordt is dat het einde van de stilte, van het ongestoord genieten van het natuurlijke landschap. Het is het begin van massatoerisme, van lawaai, van zwerfvuil, van racefietsers, van het binnendringen door illegale mountainbikers, soms een scooter. Het is het definitieve einde van het wandelgenot in een brede noordelijke en oostelijke grensstrook van de AWD.


Precedentwerking..
Met de nieuwe beheervisie bijna goedgekeurd is er veel reden om te vrezen voor nog veel meer fietspaden in de AWD. Tenslotte liggen er al overal verharde paden. Bovendien heeft de Fietsersbond in haar knelpuntennota in opdracht van de Provincie NH aangegeven dat ze als gewenste routes eigenlijk de hele AWD wil anexeren. Levensgevaarlijk, zeker in combinatie met een beheervisie die spreekt over 'alles kan'
.....

Meer informatie op de website van Stichting Natuurbelang AWD,

Bij deze ook een oproep aan:
Website's..Blogs..Punters...Hyves..Faceboek..Twitter..Mail..enz..
Stuur de datum en tijd door..En help zo de natuur!!
Want de natuur heeft U nu hard nodig..
KOM DUS ALLEN OP ZONDAG 25 MAART 2012 14.30 uur (OASE - Vogelenzang)
EN HELP DE NATUUR BESCHERMEN!!
(GEEF HET DOOR)