dinsdag 29 mei 2018

Appelvink

Wild fotograferen vanuit een observatie vogel of kijkhut heeft grote voordelen. Zowel voor de dieren als voor de fotograaf. de dieren vertonen geen stress of vluchtgedrag en zijn zo prachtig te fotograferen. Wel ziet iedere fotograaf al snel aan de foto's dat ze vanuit een fotohut zijn genomen.
De Eekhoorn 
-

Wild Zwijn - Veluwe
Appelvink
Appelvink- Veluwe
Maar ja .. probeer zonder je te verbergen maar eens een mooie serie te maken van de appelvinken die hun jong aan het voeren zijn. Dat gaat dan in ieder geval een stuk lastiger worden :)
-
-
De jongen van de appelvinken eten uitsluitend dierlijk voedsel ..omdat dierlijk voedsel veel voedzamer is dan plantaardig voedsel. En daar zouden de jongen niet echt groot van worden. Uitzondering bevestigt de regel.. blijkt maar weer.

-
-
Zijn enorme grote stevige snavel ..is echt een blikvanger ..
Maar ook zijn bouw en kleuren zijn prachtig.
 -
Edelherten .Hoge Veluwe - .'Zwarteveld';
Wild Zwijn ..Zwarteveld
Edelhert - Hoge Veluwe  "Koekoek"..
Bastgewei Hubertus
Hij is de Koning van het park .. maar is het ook de bekende 'Hubertus' die ik hier voor de camera had. Als het 'Hubertus"is ..dan is hij inmiddels zeven jaar oud ..en telt zijn gewei 22 enden ..Wat best bijzonder is.
Zwijn Wildbaan
Zwaluw jongen .. OVP
Klein Jantje … Winterkoning ..OVP
Bruin Blauwtje -  Hoge Veluwe
Eekhoorn - Hoge Veluwe
Konik veulen in de Oostvaardersplassen
Grote Zilverreiger … Oostvaardersveld
De grote Zilverreigers lieten zich lang bewonderen in het Oostvaardersveld. Ook hier is het een kijkhut die verstoring voorkomt.
Wild Zwijn - Veluwe
Eekhoorn Otterlo
Konik - OVP
Appelvink 

2 opmerkingen:

 1. Hallo Henk
  klasse Auswahl , sehr schöne Fotos.. das Wildschwein ist gut getroffen, ich selber hatte noch nicht das Glück Wildschweine in freier Wildbahn zu fotografieren...
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och dat eekhoorntje op je eerste foto, die zit gewoon te genieten van zijn nootje met zijn oogjes dicht. Prachtig die appelvinken met jong, dat voedermoment is natuurlijk geweldig om vast te leggen. Ook leuk dat je een zwijn hebt gezien , geen jonkies? En Hubertus is ook van de partij met een prachtig bastgewei. De OVP serie is ook mooi, ik moet het nog allemaal uitzoeken, maar bij mij blijft er weinig over denk ik.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen