zaterdag 15 juli 2017

Toccata & Fugue

Op de weilanden zien we een klein laagje mist over de weilanden trekken .. we gaan bij 'Panneland"iets te vroeg naar binnen ..het is nu sprookjesachtig ..magisch mooi .. en dan ga je niet te lang wachten om naar binnen te gaan. :)
-
Aanraken/Vluchtgedrag - Toccato/Fugue
GEWELDIG ...... 
In dit beschermd natuurgebied houtoogst? .. 
Nee .. productiebos moeten we in een klein land als Nederland niet willen  ..
-
"Naaldenbos"
Amsterdam: Wethouder Udo Kock zegt toe ..na vragen van Joyce van Heijningen dat hij er op in zal gaan in een brief en dat er in ieder geval geen bomen gekapt zullen worden tot raadsbehandeling in september 2017 ..
-
"Middenveld"
Een onbekende boswachter houdt ons drie kwartier na zonsopkomst aan ..schiet uit zijn slof.. en begint over 90 euro zonder dat we wat kunnen zeggen. Doet of hij weet waar we vandaan zijn gekomen .. en mijn auto heeft herkend bij Ingang 'Oase' (die daar ruim voor zonsopkomst all moest hebben gestaan) 
-
-
Mijn antwoord ; "Jij kent mijn auto"?  ..."Nou wij zijn via Zandvoort naar binnen gegaan" We moeten onze kaart tonen .. ik zeg tegen Herman .."Jij hebt er toch één voor zes personen"? :) Nee .. ik moest hem natuurlijk ook tonen ;)
 (zes personen:)
-
Een discussie prima ... hij had misschien een punt ..maar dit sloeg werkelijk nergens op. En had dat gelukkig ook door .. en vertrok met rood aangelopen gezicht ... van woede of schaamte? 
Boomkikker
Keizersmantel AWD
Vlindersoort keizersmantel vestigt zich weer in Nederland.. staat 13-07-17 in nu.nl  De keizersmantel die officieel was verdwenen  ..heeft zich weer in Nederland gevestigd. De Keizersmantel worden nu met enige regelmaat gespot in de duinen. 
Hagedis tussen de varens ..
Voor mensen die al langer in de awd komen is dit geen nieuws .. want natuurlijk zagen we ze eerder ook in grote aantallen. Maar dat kwam toen waarschijnlijk i.v.m. onderzoek "Vlinderrstichting" (biodiversiteit vlinders awd) qua afschot damherten niet zo goed uit om dat als groot nieuws te brengen.
-
Nature Today meldt donderdag op gezag van "De Vlinderstichting" dat inmiddels gesproken kan worden over populaties  in plaats van passanten.
Wesspin of wespenspin ook wel Tijgerspin genoemd (Argiope bruennichi).
Kalfje
Boswachters melden .."Er zijn weer damhertkalfjes geboren, mooi moment als u deze ziet. 
Houd afstand en laat de kalfjes met rust.".
Kalfje bij moeder ..
Natuurlijk is dat ook zo ..maar in April stond nog in de nrc.nl  dat 1.444 damherten het afgelopen jaar zijn afgeschoten om de populatie te beperken in de AWD 
-
..  En binnenkort gaan ze het afschot weer hervatten. En dan klinkt zo'n bericht toch wel vreemd.