zaterdag 22 juli 2017

Kwak

Vroeg in de morgen op zoek naar twee mysterieuze vogels... die normaal gesproken een geheimzinnige nachtelijke en teruggetrokken bestaan leiden. De Kwak en de Woudaap (Joke) 
De Amsterdamse Waterleidingduinen waar damherten last hebben van parasieten (Herman) De Veluwe/Steenuil (Cees)
En Stichting Natuurbelang 
-
awd
De damherten kunnen door veel soorten parasieten lastig gevallen worden. Teken ..mijten ..luisvliegen ..vlooien en haarluis. Vandaag zien we ze met wel heel veel vliegen die het hert van dichtbij aan het bewonderen zijn.
Dama dama
Steenuil
Landkaartje
Kwak
Hier merkte we weinig van het verborgen leven van de kwak . Er zaten er zelfs drie op deze plek en waren nou niet echt schuw .. Ze zijn zeldzaam 
-
-
Fuut met Jong
Stichting Natuurbelang zet zich in voor de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) en andere Natura 2000 gebieden langs de kust .. Zo heeft de stichting een petitie gestart tegen productiebos in de awd.
Kwak
Icaris
Luzerne
Ondanks dat hij wel in de buurt bleef ..en we regelmatig de kans hadden om hem te fotograferen ..  Lukte het niet om de Luzernevlinder  er goed vliegend op te krijgen .. Er stond gewoon teveel wind ..

Bastgewei
Joyce van Heijningen (PvdD Amsterdam) stelt een rondvraag over de bomenkap in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) De wethouder zegt toe erop in te gaan in een brief.
Wethouder Kock zegt toe dat in ieder geval geen bomen gekapt zullen worden tot raadsbehandeling in september.

Vliegen/parasieten
Weidebeekjuffer
Wild Zwijn
Vanaf de weg deze reebok ..later stonden de zwijnen in de verte op het open veld .. door het hoge gras alleen de ruggetjes .. En dan laten twee volwassen zwijnen zich heel even zien .. Een hagedis bekeek het vanaf zijn hoogzit .. en dacht er het mijne van.

Zandhagedis 
IJsvogel
Konijnenpopulatie 
Ook maakt Stichting Natuurbelang zich sterk voor de 3000 konijnen die moeten worden gedood (Golfclub Zandvoort) terwijl stichting Natuurbelang er een eenvoudige oplossing voor heeft. 
 Steun Stichting Natuurbelang die ECHT onafhankelijk is!.
-
(*Waarschuwing: Stichting Duinbehoud pretendeert onafhankelijk te zijn
 .. maar is dat zeker niet! Stichting Duinbehoud = Waternet )
-
Citroenvlinder
Woudaap
De Woudaap: ...deze geheimzinnige vogel liet zich niet echt goed fotograferen.. Maar veel mensen hebben hem er wel heel mooi op gekregen toen hij die in de avond hiervoor gewoon op nog geen acht meter aan de slootkant aan het foerageren was. :)
Tijgerspin
-
Kwak
Een jonge kwak vliegt onze kant op en gaat foerageren .. we stonden net op het punt weg te gaan .. maar dat kon wel even wachten .. Was toch wel op de valreep weer een mooi moment.
-
Vergeet niet Stichting Natuurbelang http://www.natuurbelangnederland.nl/ te bezoeken ..en te steunen in hun uitstekende werk wat ze doen en gedaan hebben voor de natuur in het duingebied.