zaterdag 13 mei 2017

Zwarte Specht

Hoe dikwijls horen we niet het geluid van één van de familieleden van de specht? Horen is één maar zien is toch net iets anders. 
Zo lacht de groene specht me voorlopig alleen maar uit. Gelukkig kan ik vandaag een spechtensoort van de bucket list af strepen : "De Zwarte Specht" (met jong)
Af en toe laat één van de jongen zich even zien .. 
Waar blijven m'n ouders nu? ik heb honger.
Ook wij wachten op ze ..
(Zwarte Specht)
De ouders landen een paar bomen verder ..kijken of de kust veilig is ..En dan onverwachts duiken ze voor het hol om voedsel voor de jongen te brengen.
Terwijl de jongen te eten krijgen .. hoor ik weer een groene specht op de achtergrond.
-
Helaas krijgen Ghita Cees en ik die niet te zien ..maar we zijn al in ons nopjes ...Een zwarte specht zien met jongen dat maak je niet iedere dag mee. Soorten spechten Middelste bonte specht .. Kleine bonte specht ..Grote bonte specht ..Groene specht ..Zwarte specht .. Draaihals en Grijskopspecht (dwaalgast)
(Eekhoorn)
-
-
(Reegeit)
(Bonte Vliegenvanger)
Als je hem zo ziet dan denk je; Die valt wel op! Maar niets is minder waar ..hij zit vaak boven in boomkruinen en daarbij kan hij heel goed andere soorten imiteren .. zoals boompieper ...zwartkop en koolmees.
Weer zo'n soort die men niet dagelijks tegen komt! 
-
-
Vandaag ook nog met Cees en Ghita met de auto door Arkemheen (Nijkerk) gereden.
Veel pullen van Kievit ..Grutto ..en Tureluur kunnen fotograferen.
Die schuif ik even naar achteren .. en komen later wel.

4 opmerkingen:

 1. Wauw, wat zijn jouw foto's mooi geworden van de zwarte specht. Wat was het een geweldig moment toen de ouder de hongerige kleintjes kwam voeren, echt genieten. Ik ben net pas klaar met uitzoeken van de vele foto's. Mijn blogje laat dus nog eventjes op zich wachten.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke soort Henk. Ik heb hem nog nooit gezien. De groene specht zit regelmatig achter ons huis heel hoog in de top van de boom, maar laat zich verder niet zien. Jullie zullen wel genoten hebben van deze "vangst". Mooie serie. groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend Henk, prachtige serie van deze fraaie, maar o zo schuwe soort. Een dergelijke serie staat al lange tijd op mijn verlanglijstje, maar het is ook al fijn om hier even mee te genieten.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen