dinsdag 16 mei 2017

Natuurbelang (Petitie) - Harry Hobo

De Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) heeft door het grootschalig terugbrengen van actieve stuifvlaktes en stuifduinen een meerwaarde gecreëerd qua biodiversiteit. Dat ging dan (noodzakelijk) wel ten kosten van bebossing en struweel. 

Maar waternet gaat verder .
-
Volgens de Bosbeheervisie Amsterdam Waterleidingduinen 2016 - 2017 moet in het beschermd natuurgebied hout worden geoogst.
-
-
-
Bomen kunnen zo oud worden of op natuurlijke wijze
afsterven.Echter ..50 procent van de bosfauna is afhankelijk van dood hout.
(dood doet leven)
-
Amsterdam schendt de natuurregels. Stichting Natuurbelang
Amsterdamse Waterleidingduinen en de Haarlemse Boomridders constateren dat in vrijwel alle staatsbossen al hout wordt geoogst.
-
-
Onze beschermde natuurgebieden zijn hiervan tot nu toe uitgezonderd. Het zijn de enige bossen waar de natuur zijn gang mag gaan. Amsterdam wil echter toch hout oogsten.
-
-
Maar dat betekent een significante aantasting van de
natuurwaarden. Het omzagen van gevaarlijke bomen in een strook langs de paden verhindert eveneens het natuurlijke proces.
-
Amsterdam staat wettelijke inspraak niet toe. En verzoeken de Amsterdamse gemeenteraad en wethouder Udo Kock onverwijld de natuurbeschermingswet te respecteren:
-
-
Elke vorm van houtoogst in het duingebied te verbieden...de wettelijke verplichte inspraakprocedure niet langer te dwarsbomen en de per direct mogelijk te maken.
-
-
STOP BOMENKAP Amsterdamse Waterleidingduinen
En onderteken deze petitie:
-
Waternet heeft in april 2017 de bosbeheervisie bekendgemaakt ..Hierover is al in 2016 met
Natuurbelang en bijna alle natuurorganisaties overleg geweest. Er was meteen al een aantal kritiekpunten. In de loop van 2016 is er met de kritiek weinig gedaan ..verder is er geen overleg geweest met de klankbordgroep.
-
Waternet stelt geen prijs op verder overleg.
-

(De AWD wordt deels gezien als productiebos ..en dat mag in een Natura 2000 gebied niet natuurlijk)
Meer kunt u lezen op: KLIK .

3 opmerkingen:

 1. Helaas koerst een Kamermeerderheid op maximaal financieel profiteren van Natuurlijk Kapitaal Nederland. Daarvoor is BENUTTEN/VERZILVEREN uitgangspunt. Over de ecologische natuurwaarden lees je niet in de rapporten, die inmiddels zijn samengesteld en buiten de media bleven. Gevaar is dat de koers plots vastgelegd is in het komend Regeerakkoord, waarbij men van de steun van een Kamermeerderheid verzekerd is en hinderlijke debatten overbodig zijn. Op die manier werd ook de nieuwe natuurwetgeving - ontworpen onder Bleker van het CDA - doorgedrukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henk
  Mooie serie is dit weer.
  Groetjes Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gave serie, veel prachtige foto's : viooltje, de vogels (koekoek, super) en vlinders, je hebt de argusvlinder..erg mooi en het is een soort die in Nederland steeds minder voorkomt dus heel mooi dat je hem in de AWD ook nu weer ziet.
  Tja, de bomen, zo zonde....ik zag tijdens mijn wandeling al die rode en en groene stippen..Als al die bomen er straks niet meer zijn, wordt het maar een kale bedoeling. en wat is het effect op de herten, vogels, insekten..... Ik ga meteen de petitie tekenen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen