maandag 22 mei 2017

Kleur Je Dag

Op het fietspad ten hoogte van het gebied "Bokkermerduinen" heb je bij zonsopkomst een mooi uitzicht over het waterwingebied .."De Amsterdamse Waterleidingduinen" (AWD)
De lucht kleurt op en een laagje mist hangt als een deken over het gebied als Herman, Remco en ik ..een stuk van het fietspad pakken.
(Zandvoort)
De eerste (en laatste van vandaag) vos zien we in de bebouwde kom van 'Zandvoort' Hij steekt de weg over ..richting de zuid duinen .. en wil natuurlijk voordat het echt licht gaat worden ..terug naar zijn burcht. Hij heeft vast en zeker wel wat gegeten in de bebouwde kom.
-
Hier ten hoogte van het gebied "Flessenveld" gaan we richting de 'Duizendmeterweg' ..  Hier zien we de zon langzaam maar zeker stijgen aan de horizon. Niet veel later trekt alles even dicht ..de lenzen moeten even droog gemaakt worden .. en het zicht is tijdelijk zo'n vijf / zes meter. 
-
-
-
De Wereld is even heel klein .. herten zijn nog net zichtbaar ..  De herten vertonen hier na een periode van afschot vluchtgedrag .. Straks als de herten weer een volgroeid bastgewei hebben .. is het nog mooier om ze te fotograferen in de mist.
-
-
-
De lucht is helaas zijn oranje kleur kwijt  ..als we deze hinde zien ..Er trekt nog wat mist op uit het water ...zo lijkt dit hertje in de spotlight te staan.
-
-
Het laatste beetje mist moet het afleggen tegen de warmte van de zon. En langzaam maar zeker  zien we de dauw van de vroege morgen wegtrekken ..Wij maken ons op voor de terugweg.
-
-
-
Met tegenlicht genomen ..geeft altijd meer sfeer aan je foto's ..Het resultaat is meestal pas echt thuis te zien .. Gewoon doen ..ook al lijkt het of het licht echt te heftig is.
-
-
Hij zet zijn kuif even op .. Door de korte staart en zijn gedrag gaan we uit van de Boomleeuwerik die we de laatste tijd veel waarnemen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
-
Ook de Nachtegaal Koekoek Roodborsttapuit Heggenmus Grasmus en een Boomvalk zien en horen we.
-
We eindigen bij ingang "Zandvoort" waar we met de auto naar de andere auto gaan die nog .. op de 'Brederodestraat' ten hoogte van "Tijn Akersloot' staat. Het is nu al megadruk in Zandvoort.
Waar tienduizenden Max Verstappen fans op de Jumbo dagen zijn afgekomen.

1 opmerking:

 1. Prachtige foto's Henk!

  Het was wederom een geslaagde en sfeervolle ochtend.

  Voor herhaling vatbaar.

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen