zaterdag 31 december 2011

Mooiste 2011?..SYSTEEMHERSTEL 2011... (OVERZICHT 2011)

Hoe ongelooflijk geraffineerd zit het menselijk lichaam in elkaar...!!
Maar terug in de tijd kunnen we niet...Wat zou het handig wezen als we netzo als bij Windows een systeemherstel konden aanmaken..En weer terug in de tijd konden..We zouden in staat zijn om onze fouten te verbeteren..(ik denk o.a. dan aan (politiek) stemgedrag :)...Ook qua gezondheid zouden er veel mensen baat bij hebben...Een soort reset knop. Maar helaas..daar is de mens niet toe in staat...


Gelukkig is er fotomatriaal ...
(Een idee van Yvonne die ik op mijn eigen manier vorm geeft)
En kunnen we zo in ieder geval onze herinneringen ophalen..
EEN OVERZICHT VAN 2011!

- JANUARI 2011..Gedeputeerde Jaap Bond "Afschot is helaas noodzakelijk." ..In een bijeenkomst over beheer damherten in het NH Hotel in Zandvoort ( zo'n 200 geinterresseerden bezochten de bijeenkomst.)..blijkt dat mensen  uit Aerdenhout..Zandvoort...Vogelenzang en Bloemendaal nooit serieus genomen zijn...Een hekwerk die al jaren beloofd word..is nog steeds niet geplaatst..En schade door damherten niet vergoed. Een petitie maakt duidelijk dat mensen eerst het hekwerk af willen zien...!!
- Groepswandeling Webmasters : Onder leiding van Paul van der Stap gaan zo'n 30 Punters Bloggers Webmasters..de AWD in..Bedoeling van zo'n dag is om in contact te komen met mensen achter de site's.De meeste lopen al regelmatig met elkaar..of ze hebben elkaar al eens ontmoet in de AWD..
Mooiste Moment Januari 2011..Vos Springt
- FEBRUARI 2011..De Partij voor de Dieren (en Stichting Natuurbelang Nederland AWD) hebben een protestwandeling georganiseert "Stop de jacht AWD"..De opkomst is mega..ondanks het slechte weer.. Het CDA gaat niet goed om met het rentmeesterschap...Gen. 1:28 en Ps. 115:16 ....Mooiste foto van deze maand is dit keer niet een natuurmoment..maar wel een eerbetoon aan die mensen die achter deze aktie stonden.
Mooiste Moment Februari 2011...Stop de Jacht!
MAART 2011.. Nu kom je altijd wel mooie dingen tegen in de AWD. Qua wild hebben we de Grote Drie: ..Ree..Damhert..Vos..Maar ook lopen er Moeflons..Schapen en Koeien..En met een beetje mazzel kom je Eekhoorns..Boommarters..Hermelijn of Bunzing tegen..En dan heb ik het nog niet eens over de Bunkers..Vogels..Planten..Paddenstoellen.. De Beheerder (Waternet) is erg betrokken bij de AWD..En wil dat delen met de bezoekers van het gebied..Nu heb je verschillende typen recreanten..die de AWD bezoeken b.v. Trimmers..Wandelaars..Ruiters..Nordic Walkers..Struiners en Natuurliefhebbers enz.. Foto Maart is daarom een foto geworden van het mooie gebied..de AWD!
Mooiste Moment Maart 2011..Het Gebied AWD
-APRIL 2011... De één April grap 2011...: In de maand Maart kwam ik weer boven de zevenenhalfduizend unieke bezoekers..een gemiddelde van 247 per dag (ip adres per dag/per maand)..Daarom krijgt u op ieder ip adres (bezoeker) vandaag een doos gebak!! Gisteren zijn ze begonnen met het verzendklaar maken van de gebakdozen (heeft u hem vandaag niet ontvangen?..Dan is de kans groot dat hij bij de buren is afgeleverd)...
- Nu 31 December 2011 is dit record al weer verbroken..
In 2011 zijn er 124 logjes geplaatst..
Totaal aantal bezoekers 2011..= 74.000..
Mooiste Moment April 2011..Mist in de AWD..dat blijft iets geweldigs hebben..
- MEI 2011...De (OVP) Oostvaardersplassen..: Juist door de natuur zijn gang te laten gaan..werd het een gebied van internationale allure..De winter 2009/2010..was zeer streng 40% van de grote grazers vonden de dood..De politiek en de media gingen zich roeren. Het imago van de OVP kreeg een klap te verduren..Door het vernieuwde beleid (reactief beheer) en de popularieteit van Volg de Vos..Steeg het imago aanzienlijk. Nederland mag trots wezen op zo'n gebied als de OVP!
Mooiste Moment Mei OVP..De OVP is een heerlijk gebied om te wandelen!
- JUNI 2011..Amsterdam..: De raad heeft besloten dat plaatsen en het herstel van bestaande hekken (effectief damhertwerend) eerst moet worden uitgevoerd...alvorens er een evaluatie plaatsvind..Gedeputeerde Jaap Bond gaat uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om tot snel afschot over te kunnen gaan..De Provincie N-H gaat Amsterdam een aanwezing geven (zwaartste bestuursmiddel) Daarmee verplicht de Provincie de jacht op de damherten te openen..
Mooiste Moment Juni AWD..Jong Kalfje in de AWD
- JULI 2011..Eindelijk ..Een Zeearend kruipt uit het ei..( 2006 )..Nederland is trots op de OVP...En ik kreeg voor het eerst te zien hoe een Zeearend een vis ving.. En niet zo'n kleintje ook. De Zeearend ( Ook wel de vliegende deur genoemd met zijn 2,5 meter spanwijdte) met prooi zie ik vanuit de kijkhut bij de Lepelaarsplassen..Waar ik ook mocht genieten van de Ijsvogel.
Mooiste Moment Juli 2011 Zeearend/Lepelaarsplassen.
- AUGUSTUS 2011...Jong en oud genieten van de AWD..En dit jaar zijn er weer veel site's bij gekomen..Een teken dat het leeft onder de mensen..Ik wens ze heel veel plezier met hun site..( heel leuk om te doen)..Helaas gaat er wel eens veel tijd in zitten..En heb ik niet altijd de tijd om bij andere te kijken of te reageren..neemt u me het niet kwalijk..ik neem het u ook niet kwalijk als u niet bij mij reageert :) Ook wil ik bij deze...die mensen bedanken die foto's of gewoon een mailtje stuurde..Altijd leuk!
Mooiste Moment Augustus 2011..Het vegen van het gewei
- SEPTEMBER 2011..De Korfslak : Wat tegenstanders van het fietspad door de AWD met duizenden handtekeningen..en de vele acties niet voor elkaar kregen...Dat is de Korfslak (1 bij 2 cm groot ) wel gelukt.. De Natuurgroepen in de klankbordgroep hadden grote voorkeur voor een route buiten het natuurgebied om..Dus langs Vogelenzangseweg en Leeuwerikkenlaan...De tijd is nu gekomen om deze second-best optie uit te voeren.
Mooiste Moment September 2011..Vossen AWD
- OKTOBER 2011.. De Nieuwe Natuurwet (Bleker)..In een intervieuw in "De Nederlandse Jager"geeft hij aan dat jacht volgens hem bij het plattelandsleven hoort..Zowel zijn ex schoonvader als zijn eigen zoon jagen..een jagerslobby!... Volgens hem staat jagen synoniem voor "op een fatsoenlijke manier met de natuur omgaan"..Volgens de staatssecretaris gaat het om dieren die echt niet door de jacht uitsterven! Het gaat om Wilde Eend..Houtduif..Fazant..Haas en Konijn..Grauwe Gans..Kolgans..Smient..Damhert..Ree..en Wilde Zwijnen..
Mooiste Moment Oktober 2011.. Velduil in de AWD
- NOVEMBER 2011..Wie is het Beest..Mens of Dier? De Mileupolitie in Drenthe heeft deze week twee jachtveldverzorgers uit Anloo en Donderen aangehouden die worden verdacht van het vergiftigen van roofdieren in Noord en Midden Drenthe. Dat zegt de chef van het regionaal mileuteam van de recherche Jelle van der Meulen..De mannen vergiftigden geschoten wild ..en zetten die uit als aas..Roofdieren als Vossen Buizerds Dassen..en Haviken aten hiervan en stierven een pijnlijke dood!... - OVP Een grote roedel Edelherten steekt het water over..Raymond Klaassen ( Weerman Omroep Flevoland) vraagt toestemming om ze te gebruiken..(altijd leuk)
Mooiste Moment November 2010..Edelherten zwemmen (OVP)
- DECEMBER 2011..Oostvaarderswold..: De Provincie stapt naar de rechter om alsnog 240 miljoen euro van het rijk te krijgen. De staat had dat geld beloofd voor de aanleg van het natuurgebied Oostvaarderswold..Flevoland had al 140 miljoen in de aanleg gestoken..Maar Bleker ziet niets meer in het project. Het Oostvaarderswold moet een verbinding leggen tussen de OVP naar de Hoge Veluwe..CDA staatssecretaris Bleker verbied boswachters het Oostvaarderswold te ontwikkelen met particulier geld.. ( Provincie onder druk..Deal als natuurwet steun krijgt)..Het IUCN heeft forse kritiek op het natuurbeleid van Bleker..Ook VVD coryfee Ed Nijpels kraakt de Nieuwe Natuurwet..
Ik wens u allen een GOED EN GEZOND 2011
En laten we ook in 2012 vechten voor de natuur.!!
WANT ER BESTAAT OOK VOOR DE NATUUR..GEEN SYSTEEMHERSTEL!!