woensdag 28 september 2016

De Grens Bepalen


Normaal gesproken heb je de zon graag achter je ..als fotograaf. Toch is dat anders als je een mooie zonsopkomst wilt fotograferen .. Ook het moment dat de zon werkelijk doorbreekt ..is juist zo'n geweldig moment om tegen het licht in te fotograferen.
Gewoon eens proberen .. Het geeft in ieder geval een bijzonder sfeertje.
-
Vandaag kregen we in ieder geval genoeg tijd om het eens te testen ..Nadeel is dat je wel graag een dier op de foto wilt zetten .. Dus een beetje geluk moet je wel hebben .. 
En dat hadden we dan ook ..
-

We konden op een relatief kleine afstand ... de damherten fotograferen. En hier kwamen ze redelijk vaak in beeld .. Een soort kerkgang .. (vast pad van de herten) .. Ook het licht in de bosrand was zo nu en dan magisch mooi. Maar of je dat goed weet te vangen met de camera .. is op dat moment onduidelijk.
Nadeel van deze plek was wel dat er om de paar meter een paal stond..
Zonder draad weliswaar maar toch ...
Ze stonden soms duidelijk in de weg ..  Ja .. Dieren moeten zich vrij kunnen verplaatsen .. en ieder hekwerk/afrastering die overbodig is ..is er één teveel. 
-
Deze morgen begon mistig .. Dus deze foto's hadden eigenlijk bovenin moeten staan ..Als ze op volgorde zouden staan. Het is namelijk eerst mistig .
en net als je denkt dat de mist verdwijnt breek de zon langzaam door .. De mist neemt heel even weer
behoorlijk toe .. en de foto's krijgen een geelachtige kleur (bij tegenlicht)
Dat is dan wel een prachtig moment in de natuur.
De geweidragers zijn al een beetje hun positie aan het innemen voor de voorbronst.
-
Maar eerlijk gezegd vielen de bronst activiteiten vandaag wat tegen .. we hoorden wel wat burlen ..maar echt naam mocht dat nog niet hebben. Het lijkt er sterk op dat de temperatuur hierbij een rol speelt.  
De mist geeft altijd wel een heerlijk sfeertje  .. 
-
Ook de Halsbandparkieten hebben de awd ontdekt .. Moeilijk om ze te vinden? ..Welnee .. ze laten zich echt goed horen. Er zaten er zes in één boom .. en ze waren vrij eenvoudig te naderen.
Ook hier .. even geen bronst ...
-
Of toch wel? Op de foto (rechts) lijkt het of deze geweidrager even aan het burlen is ..Maar geloof het of niet .. Dit damhert is echt een play back artiest .. Zijn bek gaat open ..zijn kop wat omhoog .. maar er is nog geen boertje te horen.
Torenvalk met Muis ..
Ja .. wat dat betreft is iedere dag in de natuur .
Niet zonder gevaar ..
En concurrentie ligt natuurlijk altijd op de loer ..
In dit geval wist de torenvalk op tijd weg te komen ..
En de muis? ... Die maakt het niet meer uit ..
Ach ,,zielig ..Nee dat is natuur
Gezonde damherten afschieten en vervangen door schapen en koeien.
dat is pas zielig! ...