maandag 9 april 2018

AWDuinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) ....ook wel AWDuinen :)
Mensen vragen wel eens welke ingang je moet nemen.
Nou ..Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
En er zijn zoveel plekken waar je naar binnen kunt .. Daarbij zijn er ook veel soorten biotopen waaruit u kunt kiezen. 
Stuifduin Loofbos Struweel Water Grasvlakte Heide Varens Dennenbos Duingebied enz. 

-
-
-
Voor ons zijn best veel dingen doorslaggevend .. 
Het belangrijkste is misschien wel de afstand en wat willen of hopen we die dag te zien? 

-

-
Klapekster
De Klapekster is een vaste wintergast in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) ... Meestal vinden we hem in de omgeving van het 'Groot Zwarteveld' .
-
-
-
-
Buiten de afstand en doel .. zijn jaargetij windsnelheid mist of geen mist ..zonsopkomst positie (tijd van het jaar/verwachte zonsopkomst) en temperatuur. Wat is er waargenomen .. Of wat kunnen we in deze tijd eventueel verwachten. 
-
-
-
Jagers op Wieringen en Texel mogen onbeperkt kauwen en zwarte kraaien vangen en doden. Voor het afschieten met luchtdrukgeweren van beide soorten heeft de Provincie Noord - Holland tot 2023 toestemming gegeven .. Dierenorganisaties Animal Rights en Fauna4life zijn woest en hebben bezwaar aangetekend.
-
Kneu
-
-
Zo pakken we bij laaghangende mist hoofdzakelijk grote open vlaktes ..en bij weinig mist meer het watergebied om zo nog enigszins te profiteren van het kleine beetje mist. Bij dichte mist is het juist geweldig om vanaf een hoog punt te fotograferen. Je kijkt dan over de mist heen. 
-
Sperwer
-
Het is zoals bij waarnemingen .. als er iets bijzonders te zien valt gaan fotografen daar massaal op af ....Het is dan ook logisch dat er uit dat gebied meer (bijvangsten) dingen worden waargenomen. En dat trekt dan weer extra mensen aan. Terwijl er in andere gebieden ook genoeg te beleven valt.
Sperwer
-
Klapekster
Bij tellingen en waarnemingen van de klapekster dient men er rekening mee te houden dat ze soms grote territoria kunnen hebben. Ze kunnen makkelijk een kilometertje verderop gaan kijken. maar ze zullen maar een klein gebiedje werkelijk gebruiken voor de jacht.
-

-
-
Deze blog (foto's) zijn van Zondag en Donderdag . Zowel zaterdag als zondag werden er temperatuur records verbroken .. Helaas was het aan de kust een stuk frisser dan in het binnenland. Toch waren er enkele vlinders te zien ....en de meeste dagvlinders vliegen pas bij een temperatuur van boven de 17 graden.
-
De AWDuinen ... Is bij welke ingang je ook ingaat ..altijd de moeite waard!