maandag 2 april 2018

Rekenschap Afleggen

Vandaag is het eerste paasdag .. als Herman en ik de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) naar binnen gaan. Pasen is de essentie van het christelijk geloof. Het avondmaal ..het verraad door een vriend ..de kruisiging en de wederopstanding. Gestorven voor onze zonden...
(AWD )
-

Een wederopstanding .. zoals de natuur de winter heeft
overwonnen.   .. Een nieuw begin .. een nieuw elan. Zoals de mist ons het zicht tijdelijk ontneemt ..  Alles is weg .. en toch is het daar. Soms in een andere dimensie. Maar het is er wel degelijk.
(AWD)
(Polder Waverhoek - onbekende eendensoort ..neem aan exoot))
Alles is najagen van wind ..  Wij als mens zijn geen eigenaar van de aarde .. ook al denken we dat vaak wel. Misschien is de aarde wel de kraamkamer van iets heel moois. en vernietigen wij die zelf.
-
-
"Wees vruchtbaar en word talrijk ..bevolk de aarde en brenghaar onder je gezag. Heers over de vissen van de zee ..over de vogels van de hemel en over alle dieren die op aarde rondkruipen."
-
(Bollenstreek - Bosuil)
De mens heeft de aarde slechts in bruikleen .. en is geen eigenaar
van de aarde..De mens moet rekenschap van zijn beheer afleggen. Na de metamorfose stopt het niet ..gelovig of niet .. moslim jood katholiek boeddhist of atheïst .. we moeten ons verantwoorden voor onze daden hier op aarde.
-
(Bollenstreek - Voorjaar)
-
(Polder - Buizerd)
Een punt waar christelijke partijen wel eens moeite mee hebben lijkt wel. 
-
En dan het bericht van duivenmelkers .. "De jagers zouden meer roofvogels moeten schieten" ze eten namelijk hun postduiven op.
-
(Spreeuwen)
Diezelfde jagers schieten wilde duiven weg voor de roofvogels .. gekker kun je het niet maken.
Jagers zijn de grootste slopers van de natuur !
-
De mens is volgens de Bijbel rentmeester .. wij hebben de aarde slechts in bruikleen.
(Polder - Velduil)
Het is donker aan het worden in de polder .. op zeer grote afstand is de velduil waar te nemen. Tussen het gras heeft hij zich verstopt ..en wacht tot de avond valt. Voordat hij zich durft te vertonen.
Af en toe opgeschrikt door voorbijgangers.

-
-
-
Het is natuurlijk super gaaf om deze uil zo te zien .. en ik maakte dan ook best nog heel wat foto's.
De ISO van mijn camera kan dan wel 25.600 aan .. maar dat maakt de foto natuurlijk niet beter ;) 
Het is natuurlijk prachtig om ze te zien ..maar de afstand en het licht maakte het niet eenvoudig.
-
-
(AWD)
-
-
Het zijn foto's gemaakt met de Panasonic DC-G9 .. een systeemcamera. De foto's zijn van meerdere dagen .. door familie omstandigheden even niet zo actief geweest