dinsdag 26 september 2017

Het Lek

Het is een donkere mistige ochtend als Herman en ik bij ingang "De Zilk" de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) in gaan. Over de 'Haasvelderweg" lopen we richting het 'Vogelenveld' ..We steken het "Oosterkanaal" over ..

-
Ten hoogte van het gebied 'Schrama'/'Franse Vlak' ..horen we geweien tegen elkaar kletteren en hier en daar het geluid van burlende damherten ...Het is goed te merken dat de keelzak nog wat tijd nodig heeft om het perfecte geluid te kunnen produceren.
De bronstkuilen worden al besprenkelt met urine .. de geur is als eau de cologne voor de vrouwtjes ..
De mannen staan strak .. de vrouwtjes relaxt..
De openingsdans ..laat niet lang meer op zich wachten.
-
-
De vrouwtjes staan achter de coulissen .. zij bepalen wanneer ze de dansvloer (het 'Lek') betreden ... waarschijnlijk in week 41 42 of 43 .. zoeken ze bewust hun danspartner.
-
-
-
-
-
Hier op het "Vogelenveld" is de mist even heftig .. het scherpstellen op het onderwerp is even niet automatisch te doen .. sterker ..op het beeldscherm zie ik niets. En regelmatig moet ik de lens schoonmaken.
-
-
-
-
-
-
In de vroege morgen worden we onderweg naar het "Vogelenveld " ingehaald door een andere fotograaf/wandelaar. Dat is niet vreemd qua tempo ..maar wel wat het tijdstip betreft. Wij besluiten dan ook niet te volgen ..maar rechtsaf door "Del van Schrama"te lopen.
Het gras is daar wat hoger ..en natte schoenen krijgen is daar het gevolg van.

-
-
-
Later op de dag ontmoeten we deze fotograaf /wandelaar ... die op dat moment paddenstoelen aan het fotograferen/determineren was. We stonden wel even te kijken dat hij ons bij naam noemde .. 
Later bleek dat hij de site regelmatig las en bekeek..Hij mag het dan wel niet altijd met me eens te zijn. (Geen probleem ..dat mag:)
-
-
-
Het Lek (Bronstplek) is de plek waar het straks gaat gebeuren .. 
De mannen hebben een paar zware weken voor de boeg ..
Hopelijk gaan ze niet teveel verstoord worden door mensen.
-