dinsdag 26 september 2017

Het Lek

Het is een donkere mistige ochtend als Herman en ik bij ingang "De Zilk" de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) in gaan. Over de 'Haasvelderweg" lopen we richting het 'Vogelenveld' ..We steken het "Oosterkanaal" over ..

-
Ten hoogte van het gebied 'Schrama'/'Franse Vlak' ..horen we geweien tegen elkaar kletteren en hier en daar het geluid van burlende damherten ...Het is goed te merken dat de keelzak nog wat tijd nodig heeft om het perfecte geluid te kunnen produceren.
De bronstkuilen worden al besprenkelt met urine .. de geur is als eau de cologne voor de vrouwtjes ..
De mannen staan strak .. de vrouwtjes relaxt..
De openingsdans ..laat niet lang meer op zich wachten.
-
-
De vrouwtjes staan achter de coulissen .. zij bepalen wanneer ze de dansvloer (het 'Lek') betreden ... waarschijnlijk in week 41 42 of 43 .. zoeken ze bewust hun danspartner.
-
-
-
-
-
Hier op het "Vogelenveld" is de mist even heftig .. het scherpstellen op het onderwerp is even niet automatisch te doen .. sterker ..op het beeldscherm zie ik niets. En regelmatig moet ik de lens schoonmaken.
-
-
-
-
-
-
In de vroege morgen worden we onderweg naar het "Vogelenveld " ingehaald door een andere fotograaf/wandelaar. Dat is niet vreemd qua tempo ..maar wel wat het tijdstip betreft. Wij besluiten dan ook niet te volgen ..maar rechtsaf door "Del van Schrama"te lopen.
Het gras is daar wat hoger ..en natte schoenen krijgen is daar het gevolg van.

-
-
-
Later op de dag ontmoeten we deze fotograaf /wandelaar ... die op dat moment paddenstoelen aan het fotograferen/determineren was. We stonden wel even te kijken dat hij ons bij naam noemde .. 
Later bleek dat hij de site regelmatig las en bekeek..Hij mag het dan wel niet altijd met me eens te zijn. (Geen probleem ..dat mag:)
-
-
-
Het Lek (Bronstplek) is de plek waar het straks gaat gebeuren .. 
De mannen hebben een paar zware weken voor de boeg ..
Hopelijk gaan ze niet teveel verstoord worden door mensen.
-

5 opmerkingen:

 1. Mooie serie Henk. Het zal wel weer een zooitje worden in het lek. Lijkt wel of er ieder jaar minder plek is voor de herten met al die "natuurliefhebbers". Aan de buitenkant maak je vaak veel mooiere foto's.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Henk een genot vh oog, voor iemand met huisarrest....zo geniet ik toch nog van het mooie gebied, en hoop dat je de brons taferelen straks goed kunt weergeven bedankt Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig blog van een mistige ochtend, mooie beelden van de damherten. Ben benieuwd hoe het dit jaar zal gaan tijdens de bronst, ik ga morgen eens een kijkje nemen bij de bekende bronstplek vanaf Zandvoortselaan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Henk
  het was wel erg mistig maar toch nog mooie foto's kunnen maken.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Henk,
  jouw inleiding hier, zowel tekst als foto's en eerste muziekstuk, geven me helemaal het gevoel dat er iets dramatisch gaat gebeuren.
  Ben dus benieuwd naar de komende blogs.

  N.B. Wel leuk kijken én luisteren zo, met de muziek. De Vampire Walz geeft een sfeer, die wel heel goed bij het hertengeweld past.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen