donderdag 6 april 2017

Polders Poelgeest

Polders Poelgeest .. Een wereldgebiedje wat in 2007 werd geopend.
Inmiddels uitgegroeid tot één van de mooiste vogel gebiedjes van Nederland. Waar veel ..heel veel vogelaars / fotografen op af komen .. Omdat het aantal soorten wat men daar kan waarnemen / fotograferen op een kleine afstand enorm is.
Grutto's
Een gebied waar vroeg in het voorjaar de grutto's komen om te socializen voordat het broedseizoen gaat beginnen. Zelf zag ik hier dit voorjaar een groep van meer dan 400 grutto's. Maar begreep dat het er wel meer dan 600 zijn geweest (Verkozen tot vogel van Nederland)
Grauwe Gans - Pullen
Blauwborst
Ook kun je hier één van de eerste rietvogels zien die terugkomt uit het zuiden ..: De Blauwborst. Helaas heb ik hem verleden jaar een keer gemist in 'Polders Poelgeest' .. maar nu waren er minimaal twee in het gebied ..  
Bij het bruggetje ..grens Veerpolder en Hennepoelpolder zagen we ze zo af en toe hoog in het riet .. 
Ook de Rietgors Tjiftjaf en de Rietzanger waren hier van de partij .. 
Grote Canadese Gans
We zien er wel steeds meer ganzen ..en dat is eigenlijk een slecht teken. ze maken de eilandjes kaal en de volgende vogelsoort die dan volgt zijn de meeuwen. Die gaan op de eilandjes broeden. Het gaat dan ook steeds lastiger worden om dit gebied waardevol te houden.
Grauwe Gans ..
-
Het is bijna niet te geloven dat de grauwe gans in Nederland moest worden uitgezet om te voorkomen dat hij zou verdwijnen als broedvogel. Mede door de kunstmest ging het steeds beter met deze ganzen. 
-
Meerkoet ..
De twee heren zijn duidelijk aan het vechten om het vrouwtje .. het vrouwtje kijkt normaal gesproken wel wie er winnaar is van het gevecht .. maar hier bleek ze toch wel degelijk een voorkeur te hebben .. en greep ze zo af en toe zelf ook in :)
Zwaangans ..
Een Chinese Knobbelgans ..ook wel zwaangans genoemd  Is een volière vogel die hier te zien zijn .. maar leven niet echt in het wild in Nederland. 
-
Fuut ..
Hopelijk gaan ze dit jaar weer op een veilige afstand broeden in 'Polders Poelgeest" ..Dit was waarschijnlijk een generale repetitie ..want verder dan het aanbieden van wat waterplanten kwam het niet..  
Winterkoninkje ..
kuifeend ..
Wintertaling.
Kuifeend Bergeend Tafeleend Zomertaling Wilde Eend Slobeend Smient Krakeend Pijlstaart Lepelaar Meerkoet Grutto Tureluur Witgat Ruiter Kluut Waterhoen Watersnip Bokje Kievit Scholekster Scholekster Aalscholvers Knobbelzwaan Blauwe Reiger enz..
Lepelaars ..
-
-


-
Ook hazen zijn hier leuk te fotograferen .. ja een gebied waar we zuinig op moeten zijn. Dat het tegenwoordig is toegestaan om te fietsen .. is het begin van het einde .. dan gaat het binnen de kortste keren een crossbaan worden .. en wat let het dan de joggers? #waakzaam
Stompewijck
Verzameling foto's van één week "Polders Poelgeest' (Joke) en
"Starrevaart' (Ghita) waar we de lammetjes fotografeerde en vanuit de vogel kijkhut de Ibis zagen. (rechts ..zoekplaatje)
-

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een mooie serie, nu weet ik zeker dat ik zondagmorgen even naar Poelgeest ga, leuk die kleine gansjes, maar ook de blauwborst heb je mooi, net als de lepelaars. Maar deze keer zijn de meerkoeten mijn favoriet, wat heb je daar een mooie serie van gemaakt. Top
    Groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen