maandag 3 april 2017

Je Toekomst

Jan Terlouw: Jonge mensen moeten morgenochtend allemaal in staking gaan.. Jullie moeten ophouden het spelletje mee te spelen totdat er alleen nog maar duurzame energie gebruikt wordt .. het financiële systeem getemd is en de politiek weer luistert. Want op dit moment verwoest het politieke establishment jullie toekomst."
-

De VVD wil aan natuur verdienen en het CDA heeft de natuur afgeschaft. 
-
In trouw lees ik (Koos Dijksterhuis) dat deze partijen als belangrijkste beleidsplan hebben: ruimte voor de boeren! Zouden ze een hoekje hebben ontdekt dat nog niet is doodgespoten? Als ik door Nederland fietst ..wandel of rijd ..word ik verdrietig van de doodsheid van het platteland. Tachtig procent van ons land bestaat uit platgewalste turbograsvlakten of bespoten veevoervelden.
-
-
 De bodem is vergeven van diarree van miljoenen vetgemeste dieren ..de akkers van chemische plantenverdelgers. Nu het groeiseizoen begint ..zie ik de wintertarwe opkomen ..uit het in insecticiden gedrenkte zaaigoed. Allemaal veevoer ..maar ook wat we zelf eten is doordrenkt van vergif. Ik zie tractoren rijden .. met een meters brede stellage erachter ..waaruit tientallen sproeiers hun vergif spuiten.
-
-
Tot in de sloten vergiftigen we ons land. Geen wonder dat de vlinders ..bijen en weidevogels verdwijnen. Vijftig(pluss)ers herinneren zich vast de van geplette insecten besmeurde voorruit en koplampen ..na een autorit op een warme zomerdag. Verleden tijd. De veldbloemen zijn weggemest ..en zonder bloemen geen insecten en dus geen vogels.
-
-
Grutto..Kievit ..Scholekster ..Tureluur..Leeuwerik ..spreeuw zitten allemaal in een vrije val. Het land is stil geworden. We willen niets anders ..we kiezen partijen die niets om bloemen en vogels geven en die zelfs in de vernietiging van het landschap investeren .. om nog meer winst uit de bodem te persen.
-
-
En het is een doodlopende weg .. alleen goed voor enkele portemonnees die al uitpuilen
-
-
-
 Er zijn boeren die het anders willen .. maar tegen de bureaucratische bierkaai aanbotsen. Mij doet de vernietiging van ons landschap verdriet. "Landschapspijn' .. noemde bioloog Theunis Piersma dat. (Landschapspijn: Zie (KLIK)
-
-
De damherten en de vos krijgen de schuld van de door pesticiden veroorzaakte terugloop van vogels planten

en insecten zoals vlinders. Ecologen kunnen zich beter hard maken om imidacloprid te doen verbieden.
Nog even ..en dan werpt ook dit damhert zijn gewei .. dit touw is waarschijnlijk van een bewoner van Zandvoort .. waar dit damhert in de nachtelijke uurtjes de bloemetjes buiten zet. 
 -
Het bejagen van damhert vos en wild in het algemeen draagt bij aan minder eken.
Zie KLIK

3 opmerkingen:

 1. Hoi Henk
  mooie serie toch nog mooie foto kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een tegenstelling, jouw prachtige foto's van het landschap met die dieren, en de mist en dan de realiteit in je tekst van hoe er in Nederland met natuur wordt omgegaan. Ik wordt er een beetje verdrietig van als ik dit lees, denkend aan de toekomst, de grutto op de rode lijst en meer van dat soort dingen......
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Henk,

  Ik heb ademloos naar je prachtige sfeerbeelden gekeken (weggedroomd), terwijl ik bijna een traantje laat vallen over je tekst die je er bijgevoegd hebt. Het is inderdaad treurig en triest dat deze 2 partijen omgaan met onze zeldzame kleine stukje natuur in Nederland. De grootste stijgers onder de partijen in zetels gezien waren in m'n ogen Groen Links en Partij voor de Dieren. Dit is duidelijk een alarm-roep van de gestemde Nederlanders. Maar wat doet de regering (VVD/CDA ermee?

  Ik begin mij zo langzamerhand steeds meer te schamen dat ik in Nederland woon. Het is bijna onmogelijk om te zeggen dat je een natuurfotograaf in Nederland bent.

  Groeten,

  Remco


  ps. als het wéér belachelijk vroeg licht begint te worden spreken we snel weer een keer af.

  BeantwoordenVerwijderen