donderdag 23 februari 2017

Generaal Pardon


Hier het mannetje en vrouwtje ..maar normaal gesproken zien we ze in grote groepen bij elkaar .. De kleuren zijn prachtig ..en zijn fluitende geluid onmiskenbaar.
Hoe goed gaat het met de smienten? Het lijkt er sterk op dat de populatie overwinterende smienten in Nederland afneemt. Het ringen van smienten moet meer duidelijkheid bieden.

Smient
-
Ziet u smienten met een gele kleurring .. kunt u de aflezen of
fotograferen ..Dan kunt u die informatie melden bij KLIK       De volgende gegevens zijn ook van belang ..Geslacht ..Rechter of Linkerpoot ..Code ..en Locatie. 

Ooievaars 
We gingen van winter naar voorjaar en van voorjaar naar het herfstgevoel.
En dat in een relatief kort tijdsbestek 
En hier in Polders Poelgeest de eerste..
Grutto's

Zilverreiger
Fuut en Baars
Watersnip
 Mandarijneend
De Mandarijneend is een exoot (Aziatische vogel).. In 1964 ontdekte men in Nederland het eerste broedpaar in het wild .. dat waren er in 1994 al meer dan 100 en in 2000 schatte men de broedparen al op 500.
-
Fazant
De Fazant ..ooit door de Romeinen uit Aziatische gebieden naar Europa gebracht ..is een exoot. Maar zoals de Mandarijneend Konijn en zelfs de Damherten ..kregen ze een generaal pardon.
Als soorten die voor het jaar 1500 in Nederland zijn geïntroduceerd zien we ze als inheems. 

-
Per 3 augustus 2016  geldt er een verbod op bezit ..handel ..kweek ..transport en import van een aantal exotische planten en dieren. Deze staan op een zogenaamde unielijst. Deze invasie exoten staan op deze lijst omdat ze in de toekomst of nu schade toebrengen aan de biodiversiteit en/of ecosysteem. Ze kunnen ten kosten gaan van inheemse soorten.
Wilde Eend
Slobeend
Wintertaling..
-
Natuurlijk heb ik nog veel winterfoto's van een week eerder ..Ik plaats er af en toe wel een paar onder aan m'n blog ..Het is toch zonden om ze niet te plaatsen.
-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten