maandag 28 september 2015

The Best Thing That Ever Happend To Me

De mist hangt als een deken over de awd ..als Remco Herman en ik bij ingang "De Zilk" naar binnen gaan. De Witte Wieven zijn weer actief ..en dan ziet de awd er sprookjesachtig mooi ..zelfs wat mysterieus uit. De damp kruipt uit het water omhoog en kruipt over de grond ..op zoek naar ruimte. 
We steken het "Oosterkanaal" over en lopen over het "Franse Vlak" richting "Vogelenveld" "Palmveld" ..
(Franse Vlak)
Onder deze dennenbomen ontwaakt een volk ..het is het kaboutervolk van de awd Hier in Nederland doen we lachwekkend over de kabouters ..Maar in het programma 3 op reis.. reisde Chris Zegers naar Ierland en daar gelooft één op de drie Ieren dat ze bestaan ..het lukte zelfs één man om een gebied te beschermen ..omdat hij daar kabouters zag. Nu is het een beschermd gebied speciaal voor kabouters.
Op deze berg hebben we een mooi uitzicht ..over de Amsterdamse Waterleidingduinen
Het is niet echt ver lopen vanaf de ingang (20 minuten) ...maar omdat we tussentijds hier en daar bleven staan om te fotograferen ..waren we nog maar net op tijd ..om de zon op te zien komen.
Met mijn 150 - 600mm is Zandvoort duidelijk op de foto te krijgen ..
We zien in het gebied "De Vellen" wel herten 
Maar helaas zijn er geen geweidragers die mooi poseren op een bergtop..
De zon breekt door ...
-
De aarde was woest en ledig ..en de duisternis lag op de vloed ..en de geest Gods zweefde over de wateren. En God zei: Er zij licht ..en er was licht. En God zag dat het licht goed was ..en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis.
En god noemde het licht dag ..en de duisternis noemde Hij nacht.
-
De zon is fel ..en de mist schijnt met tegenlicht enorm te zijn toegenomen .. Ik wil een bakkie koffie pakken ..maar kom daar niet aan toe ..alles is zo onrealistisch mooi. Een hert laat zich met tegenlicht zien ....en weer stel ik mijn bakkie uit.
Het is wel geen geweidrager ...maar op een mooiere plek kon hij niet staan.
Een groep aalscholvers vliegt voorbij
-
De zon wint het van de mist ...langzaam maar zeker zien we de mist
wegtrekken ..Een man struint door de awd ...en blijft stilstaand even genieten van de damherten op het "Vogelenveld"
-
Ik ben er ook een voorstander van om kinderen mee te nemen de natuur in ...dat hoort gewoon bij opvoeden ..ze moeten achter die pc weg ..en moeten ervaren om één met de natuur te wezen.
Een werkelijke en waardevolle manier van natuurbeleving ..zij moeten in de toekomst zich hardmaken voor natuur en biodiversiteit ...en wij ..wij moeten ze dat onderwijzen in het belang van die natuur en in het belang van de mensheid.
"Çause you're the best thing that ever happened to me
There was a moment that I spent ah, just loving you"
-
Als we vandaag deze man met zijn zoontje tegenkomen ..dan geniet ik hier van ..en dan denk ik .."Geweldig".. Het zaadje wordt gelegd voor de toekomst ..Hij gaat later onze natuur beschermen ..Want hem is het aangeleerd ..om met respect om te gaan met de natuur.

De mist mag dan vertrokken zijn ...de awd is er niet minder mooi om ..wat een geweldig gebied!
Konijn
Sabelsprinkhaan
Deze sabelsprinkhaan besprong Remco ..en bleef op zijn jas zitten niet
veel later zocht hij mijn broekspijp uit ..Ja..hij wilde zo graag op de foto ..En dan zijn wij de beroerdste niet natuurlijk

Het was weer een geweldige morgen in de awd ...
En ik weet zeker dat Remco en Herman daar zo ook over dachten.
Wat een heerlijk natuurgebied is het toch ..