zaterdag 19 september 2015

Geweidrager in Bad

"De Hoge Veluwe" ...Bronst
De wildbaan staat weer vol met fotografen/auto's ..de heide kleurt prachtig paars ..de bronst komt op gang ..De concurrentie onder de herten is helaas niet groot ..waar zijn de grote jongens gebleven die we van de zomer regelmatig in het gebied zagen? 

(Juni)
Worden er nog voor de bronst afgeschoten? ...of worden deze volwassen herten gelokt naar kijkhutten voor elite? Die vraag hoor je regelmatig stellen op de wildbaan.
(Hindes komen uit het bos)
Er leven zo'n 200 edelherten in "De Hoge Veluwe" ..Je vraagt je dan af of er niet meer geweidragers kunnen leven ..geweidragers bepalen niet het aanwas/populatiegroei ..
Nu ben ik geen echte kenner van dit gebied ..maar omdat het best commercieel is ingericht .lijkt het me logisch dat wild goed zichtbaar moet zijn ..en een aantal meer geweidragers lijkt me dan geen overbodige luxe.
Het weer werkte niet echt mee ...regenbui na regenbui trok over de Veluwe ..
Het plaatshert komt het bos uit ... en reageert op het burlen ver in het bos ..
Hij laat de vrouwtjes voor wat het is ...een bad lijkt noodzakelijker
En binnen de korste keren is het poeltje verandert in een blubberbad .
Gek genoeg maakt hij er eerst een blubberbad van ..en gaat daarna uit het bad zitten drinken Dat had hij naar mijn idee toch wat verstandiger aan kunnen pakken.Helaas heb ik van het drinken geen foto's ..dit ging ook heel snel 
Modderpoel
Water is een bron van leven ..voor mens en dier..We klagen wel eens als het regent .. maar wat mogen we blij wezen met de kwaliteit van ons water in Nederland ..Wereldwijd zien we een aantal problemen wat water betreft ..Water tekort ..weinig goed drinkwater en een toename aan vervuild water ..waardoor de hoeveelheid schoon zoetwater drastisch afneemt.
Hij kijkt ons aan ..en kijkt of hij nu pas al die fotografen ziet staan..
-
Nationaal Park "De Hoge Veluwe" weigerde op het
werelderfgoedlijst te komen ..Organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten pleitten daar kortgeleden voor ...Maar "De Hoge Veluwe" voelde daar niets voor..


Volgens de Hoge Veluwe is het plan om de Veluwe op de
werelderfgoedlijst te krijgen een poging om de discussie over met name het wildbeleid op de Veluwe opnieuw te openen ..Terwijl daar na jarenlang vergaderen met iedereen eindelijk besluiten over zijn genomen.
Burlen in de regen ...prachtig als hij zijn bek naar ons gericht open gooit ..er komt wat damp uit zijn bek ...helaas weet ik dat niet te vangen op de foto ..maar dit is waar we voor komen :)
Burlen ... in groot formaat ..
Spitser ...
Niet veel later vertrokken we naar het Reemsterveld ..

En daar ...daar was het ook druk qua fotografen ..de herten stonden ver in het veld ..de zwijnen en de vos lieten zich dit maal niet zien ..toch was het sfeerbeeld geweldig.
De regen maakte het erg donker ..maar toch..
De Zonsondergang "Reemsterveld"
Vandaag was ik met Ghita en Cees in de Hoge Veluwe
Daar ontmoeten ik Dinant ...die een vaste kijker is van deze blog..
zijn site : KLIK