woensdag 6 oktober 2010

Via Mail Ontvangen

Via Mail Ontvangen : van o.a. Tess , René , Loes en Ghita.... En dan is het extra leuk als er foto's binnen komen van mensen die mede door deze site..Het AWD ontdekken. Want ik weet hoe het is als je voor het eerst het AWD bezoekt...Je kijkt je ogen uit...Prachtige landschappen..van o.a. Bos,Duin,Gras,Water,Varens en Stuifgebied...En je eerste o.a. Damherten,Vossen,Reeën..en Ijsvogel ..Dat vergeet je nooit meer....En dan blijft zo'n gebied je trekken...Want die Ruimte..Vrijheid..en Rust..En het genieten van de natuur...Maakt zo'n gebied als de AWD..tot een Toplocatie.
(Foto Vliegenzwam/Groot Zwarteveld/Moeflons) Ingezonden door: Tess de Vries - Heeft geen Site)
-
Beste Henk,
Door jouw weblog enthousiast geworden ben ik sinds kort ook een enthousiast bezoeker van het AWD. Gisteren kwam ik er toevallig rood met witte paddestoelen tegen. Ik las op je weblog dat je ze dit jaar alleen nog maar op de Veluwe hebt gezien dus ik stuur je bij deze even de locatie als dank voor al het moois waar je iedereen van laat genieten.
Helaas beschik ik nog niet over een groot zoombereik (staat voor december op mijn verlanglijstje) dus de foto is van een redelijke afstand want ja het gebied is verboden toegang.
Ik hoop dat je met een groter zoombereik een beter plaatje kunt maken. Ik doe het voorlopig gewoon nog even met het plaatje op mijn netvlies ;-)
Het was wel mij geluksdag gisteren; Damherten, Vliegenzwam, een Vos (was wel erg tam), Moeflons en Schapen gezien en dat allemaal in ongeveer vier uur tijd ;-).
Groet Tess
(Foto Tess - Crop)
Bedankt Tess...En nog veel plezier in het AWD.
De meest tot de verbeelding sprekende Paddestoel is natuurlijk wel de Vliegenzwam (Amanita muscaria). Laat een kind een paddestoel tekenen en de kans is groot dat er de bekende paddestoel met een rode hoed met witte stippen op papier verschijnt.
-
En nu een serie foto's van René Smits
Hij maakt prachtige foto's...En hij is tevens een vaste bezoeker van het AWD..
Maar deze foto's zijn niet in het AWD gemaakt...Maar op de Veluwe.
Stuk voor stuk zijn het topfoto's....
( Foto Zwarte Specht Ingezonden door René Smits - Geen Site)
-
De zwarte specht is een geheimzinnige bosvogel. Dat komt vooral door de teruggetrokken levenswijze. Maar ook de luide roep, welke door het bos kan weergalmen, draagt eraan bij. Voor het hele ecosysteem van de Europese bossen is de zwarte specht een zeer belangrijke dienstverlener. Zo hakt deze soort elk jaar een nieuw nest uit in dikke loofbomen. Zo voorziet deze specht in holten waar boommarters, bosuilen en tal van andere soorten dankbaar gebruik van maken. Zwarte spechten zijn schuw en gaan er vandoor zodra ze een mens waarnemen.
( Foto Zwarte Damhertent Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( Foto Zwijnen Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( Foto Zwijn Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( FotoKuifmees Ingezonden door René Smits - Geen Site)
-
De verspreiding van de Kuifmees is vrijwel beperkt tot de Europese dennenbossen. Alleen in de Oeral komt de soort ook buiten Europa voor...En de prachige nonchalante kuif....wordt nog verder opgezet bij opwinding.
( Foto Edelherten Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( Foto Edelherten Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( Foto Edelhert Ingezonden door René Smits - Geen Site)
( Foto Boomklever Ingezonden door René Smits - Geen Site)
De boomklever dankt zijn naam aan het vermogen bomen zowel omhoog als omlaag te beklimmen, waardoor de vogel als het ware lijkt te kleven aan de stam, zonder te vallen. Boomklevers zijn holenbroeders en staan erom bekend de opening van hun broedholte te verkleinen door te 'metselen' met modder.

Bedankt René..Voor deze mooie serie!
-
( Foto Veluwe Ingezonden door Loes Site : http://belton-loes.blogspot.com/ )
Deze foto is gemaakt door Loes tijdens ons bezoek aan de Wildbaan
( Foto Koperzwam Ingezonden door Ghita Site : http://carpediem2.punt.nl/?home=1 )
Een Koperzwam...Een soort dat algemeen is...
Maar algemeen of niet...Je ziet hem maar zelden.
-
De Foto's worden binnenkort geplaatst onder Gast foto's..Door mail ontvangen (Rechts)