zondag 24 januari 2010

Gert Hartman

Even aandacht voor een Prachtige Nieuwe Site...van Loes !
Hij staat onder Links ( rechts ) als AWD Loes
Haar Site ( Nu in vier dagen geplaatst) gaat over het AWD gebied..Maar in de toekomst wil ze er ook andere dingen op zetten....Maar ze staat nu dus bij het AWD :)
Zeker een bezoekje waard!!!
-------------------------------------------------

Een mooi stukje..Van Gert Hartman.
Hier links op de foto...In het Klein Zwarteveld..AWD.
Gert stuurde een paar foto's op van deze dag...(Zie volgende bericht)
Met twee links naar zijn albums op het internet...En ik heb nog maar weinig tijd gehad...Maar heb ze even snel doorgenomen...TOP!!!
Hier het verhaal van Gert Hartman..
...........................................................
Zondag, 24 januari 2010

Gisteravond twijfelde ik nog of ik wel of niet zou gaan naar de AWD.
Vanmorgen wakker worden met een wit tapijt en droog was de doorslag om dus wel te gaan !
Net als bijna altijd koos ik de ingang Panneland en al rap werd ik verrast door een vos, 150 meter voor me uit. Nog geen kilometer verder spotte ik er al weer één. Helaas allemaal te ver voor een foto.
Uiteindelijk kwam ik er weer één tegen, deze was ongetwijfeld meer gewend aan het entertainen van fotografen. Hij liep maar heen en weer aan de windzijde van mij.
Ik heb er een paar leuke foto’s van kunnen maken en ik vervolgde mijn weg en ik zag hem niet meer. Misschien wel andersom, dat deed hij net al, iedere keer vanuit een andere hoek werd ik “beslopen” en verrast door die nieuwsgierige blik.

(Foto Gert Hartman)
In het infiltratiegebied kwam ik een andere fotograaf tegen, we raakten aan de praat onder het genot van meerdere vossen tegelijk zichtbaar om ons heen, zij het wel op afstand.

Zo maakte ik kennis met Henk Bos. We zijn nog een stuk verder geweest waar vorige week nog een aantal wilde zwanen zaten, helaas, allemaal gevlogen.
Al geruime tijd volg ik de verhalen op de blog van Henk en z’n vriendenkring. Daar wordt er vaak geschreven over dat bakkie koffie en wat daarbij wordt gezien. Ook ik heb vandaag zo’n bakkie meegedronken. Daarna zijn we in de richting Panneland gelopen en halverwege scheidden onze wegen.
Nabij het eiland van Rolvers zag ik nog een vos, de laatste voor vandaag. De hele route van vandaag zagen we ook genoeg damherten, en helaas geen enkele ree.
Na het eiland van Rolvers werd het drukker, er werd veel gesleed. Teken dat de uitgang in zicht is.
Het was weer een leuke ochtend met een record aan vossen!
En Henk, wellicht tot ziens ergens in dit mooie gebied.

Groetjes,
Gert Hartman

(Foto Gert Hartman)
Links naar zijn foto's....Die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.


Zie meer over deze dag....in het vorige bericht...Vos over het Ijs!