zondag 19 september 2021

Zwemmende Ringslang

 

De ringslang is de meest voorkomende slangensoort in Nederland. Hij is voor mensen volstrekt ongevaarlijk. Hier in de poel die vol met blad zit zien we ze zwemmen … Nou ja.. meer een soort klunen. Met een kronkelachtige beweging en de kop boven water beweegt hij zich voort door en over de bladeren.. De vrouwtjes kunnen wel groter worden dan een meter .. de mannetjes zijn kleiner en blijven onder de meter. Wat een supermoment ..zeker omdat ik ze voor het eerst ziet zwemmen.
-
-
-
-
-
-
-
De zon breekt door .. de prachtige kleuren worden met wat tegenlicht verzacht. Dit is met wat mist een mooie combinatie ..en maakt de natuur voor enkele minuten sprookjesachtig en onrealistisch magisch mooi. Een moment dat schemerdieren zich gaan verschuilen en de dagdieren ontwaken.
-
-
-
-
-
-
De reekalfjes zijn nog steeds onafscheidelijk … ze hebben meer oog voor elkaar dan hun omgeving. Ook al is hun moeder al de dekking ingedoken .. dat maakt hun schijnbaar niet veel uit. Ze likken en spelen met elkaar op het open veld. Hun onbevangenheid kan gevaarlijk zijn.
-
-
-
-
-
-
Het is natuurlijk een prachtige luzerne vlinder die citroenvlinder ..zeker als hij de kleurrijke bloemen bezoekt. Het is een vlinder die het voordeel heeft dat hij grote afstanden kan overbruggen.
-
-
-
-
-
Juveniel Bontbekplevier Natuurreservaat De Volharding Texel. Ze liepen te foerageren tussen de stukken slik … zittend op een grote steen zagen ze geen gevaar en kwamen steeds dichterbij. 100 procent zeker dat het hier gaat om jonge bontbekplevieren ben ik niet.
-
-
-
-
-
-
-
De vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen had een echte rustdag en lag heerlijk in het zonnetje. En het was er prachtig weertje voor.
-
-
-
-
-
Het kalf van dit jaar verzorgt zijn vacht door te likken .. dat doen ze best veel. We zien dan ook dat de jonge kalfjes elkaar likken en zo hun vacht verzorgen en de innerlijke band versterken.
-
-
-
-
-
-
Er lopen wat drieteenstrandlopers en steenlopers …en zelfs rosse grutto's. Toch gaat mijn aandacht bijna geheel naar de plevieren. Wat zijn ze mooi en leuk om te fotograferen.
-
-
-
-
Volgende Update: Bronst Edelherten Hoge Veluwe