donderdag 15 november 2018

Kleinkind Natuur

Vandaag met mijn kleinzoon Senn en m'n oudste dochter wat struinen door de bladeren op het 'Koninklijke Landgoed ..De Horsten" ..Het 'Theepaviljoen de Horsten" was vroeger het "schiethuis"..dat door door Prins Frederik (Broer van Koning Willem II) is gebouwd.

En eerder met Herman naar het landgoed Ëlswout" ..de foto's lopen wat door elkaar.
Senn ...
-
De herfstkleuren zijn prachtig .. soms rood geel of oranje  Het is één van de mooiste seizoenen van het jaar.
-
-
Een seizoen van loslaten .. om ruimte te creëren voor een nieuw
begin. Kleurrijk afscheid nemen van wat is geweest .. een nieuw begin met nieuwe kansen. Om daarna het licht weer volop te kunnen benutten.
-
Elswout ...
Grote Stinkzwam ...
-
Je kunt je niet voorstellen dat er kinderen zijn die bijna nooit in de
natuur komen. Het is een taak van ouders om kinderen de waarde van de natuur bij te brengen. Daarbij is het leuk en gezond om de natuur te verkennen.
Senn geniet er zichtbaar van ...
Vliegenzwam
Koraalzwam ...
Vliegenzwam ..
Buiten zijn ..vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen. ..motoriek ..sociale vaardigheden en creativiteit.
-
-
Kinderen mee de natuur in .. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur. Een taak van ouders school en opvang ..
Biodiversiteit
Geweizwammetje ...
-
Het gaat niet goed met de natuur .. 'Er moeten ambitieuze doelstellingen komen tegen 2020 om insecten ..vogels ..planten en zoogdieren te beschermen die vitaal zijn voor de voedselproductie 
-
Gezwam ..
-
-
-
Ook de grote stinkzwam heeft zijn taak volbracht ..Nog één maal staat hij fier in het licht .. om morgen slap onder een bladerdek te verdwijnen. Volgend jaar staan er op deze plek weer stinkzwammen. 
-
-
-
-
-
-
Een tweeling stinkzwam .. de hoed groeit precies in de ander ..
En ze stonken nog voor twee ook deze mooie en bijzonder stinkzwammen. Rechts Duivelseieren (Stinkzwam)
-

-
Het gaat al met al een mooi lang blogje worden.. Maar dat komt dan ook een beetje door Senn .. Wat was het leuk om hem zo te kunnen fotograferen.
-Doei ....