dinsdag 20 november 2018

Salomonsoordeel

Eigenlijk is het in de aard van de zaak niet anders dan in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) Dat er iets moest veranderen in de Oostvaardersplassen (OVP) is voor iedereen duidelijk. Maar dat een rechter gaat voor afschot van 1830 gezonde dieren? ... Dan zijn we als mensheid wel heel ver gezakt.
-
-
-
Had de rechter maar een salomonsoordeel ....een vonnis of uitspraak die getuigde van wijsheid ..kennis ..empathie en spitsvondigheid. Niets van dat alles.... De rechter oordeelde dat het besluit van de provincie Flevoland om 1830 gezonde edelherten af te schieten in de Oostvaardersplassen rechtmatig was.
-
-
-
Wilde Zwanen
En dat maatschappelijke onrust die hiermee gepaard gaat daarbij een rol speelde in haar oordeel.
 Dat is toch niet te geloven..Dan denk ik gelijk .. "Stop dan ook de groei van Vliegveld Lelystad" .. enz.
-
-
-
Wilde Zwanen
-
Salomo kreeg de wijsheid toen van de Heere .. toen hij een wens mocht doen. Nooit zou er meer iemand komen met zoveel wijsheid als Salomo.
-
Herten ..
-
-
-
-
-
Maar je mag dan toch wel verwachten dat een rechter in ieder geval zijn in dit geval haar best doet om een verstandig besluit te nemen. ...Is dat gezonde dieren afschieten omdat ze heel misschien wel eens dood zouden kunnen gaan?
-
-
-
-
Het aanscherpen van het protocol vroeg reactief beheer had een oplossing geweest ..Het gebied en de dieren hebben afgelopen winter helaas een reset meegemaakt .. maar om daar bovenop nog eens gezonde dieren te schieten is natuurlijk krankzinnig.
 -
-
Het gebied heeft afgelopen winter een reset meegemaakt .. En ja .. daar is inderdaad wat fout gegaan. De periode van droogte heeft zijn nadelen maar ook zijn voordelen gehad.
-
-
-
In afwachting van een andere rechtszaak moet van de rechter worden gewacht tot 29 november .. Laten we nog een beetje hoop houden op een juist oordeel