donderdag 23 augustus 2018

Hoe onafhankelijk is onderzoek.

Hoe denkt Nederland over jacht?  In 2013 waren het 40.000 natuurliefhebbers die meededen met de  'Groot Wild Enquête' van Natuurmonumenten. De uitslag van de achterban en niet leden (75 procent was lid) is zeer duidelijk.:
"De natuur kan zelf bepalen hoeveel dieren in een gebied kunnen leven".
-
-
Sterfte door voedselgebrek is acceptabel ..op voorwaarde dat boswachters/beheerders de dieren die uitzichtloos lijden afschieten. Afschieten om te voorkomen dat de dieren honger krijgen ..is omstreden.
-
De meeste mensen zijn tegen preventief afschot om de verkeersveiligheid te vergroten of schade in de landbouw te verminderen. Andere maatregelen zoals het plaatsen van hekken en het verlagen van de maximumsnelheid hebben de voorkeur.
-
-
Bij dieren die ernstig lijden is 80 procent van de natuurliefhebbers voor het afschieten ervan. In die enquête geeft ook 72 procent aan dat de wolf bijdraagt aan het natuurlijk evenwicht. 69 procent is bang dat ze schapen zullen doden.

-
Reebok
-
Reegeit
Als we dan lezen .."Nederlanders willen meer dieren op Nationale Wildlijst" ..en zeven procent van de Nederlanders is echt tegen jacht. … Dan moeten ze daar wel even bij vermelden dat het hierbij gaat om een onderzoek in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging. onder 2000 mensen. (leden of geen leden staat daarbij niet vermeld)
-
-
-
Al met al een mistig verhaal ..  Natuurlijk is er geen draagvlak voor jacht. En dat de jagersvereniging echt alles uit de kast haalt om nog enigszins de publieke opinie tegen beter weten in te overtuigen dat lijkt me duidelijk.
Reeën
-
-
Die 7 procent is dus echt een roeptoeter verhaal … #twittermeeuwen zeg maar. Een hoop kabaal maken .. zonder over onafhankelijk onderzoek te beschikken. Zoals Pieter van Vollenhoven al eens aangaf: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2207781-pieter-van-vollenhoven-leg-onafhankelijkheid-overheidsonderzoeken-wettelijk-vast.html
 -
-
-
De jagersvereniging is met het tijdschrift Buit met een nieuw charme offensief begonnen.
-
-
Meer Zie: https://www.faunabescherming.nl/2018/08/16/buit-schaamteloze-gratis-reclame-voor-natuurvandalisme/ van de Faunabescherming.
-
-
Natuurlijk zijn er altijd momenten dat afschot werkelijk nodig is ..
En dat begrijpen de natuurliefhebbers die de 'Groot Wild Enquête' hebben ingevuld heel goed. Duidelijk is dat jacht als voedselvergaring niet gewenst is.