donderdag 19 juli 2018

Spinoza

De mens moet leren dat God niet buiten de schepping staat ..maar dat alles wat bestaat ..en dus ook de mens zelf ..een verschijning is van God. Dat was de boodschap van filosoof Spinoza.
Volgens Spinoza is God de natuur en mensen zijn daar slechts een tijdelijke verschijningsvorm van.
Steenuil
Parnassia - Parnassia palustris
Parnassia - Parnassia palustris
Parnassia - Parnassia palustris
Onze drijvende kracht is dezelfde als bij dieren: overleven koste wat kost. Het eigenbelang gaat voor alles en daar kunnen we niets aan doen. Dat is nu eenmaal ook de natuur. Schrijft de filosoof.
Steenuil
Icarus Blauwtje
Steenuiltje
Icarus Blauwtje
-
Goed of slecht handelen heeft niets te maken met wat je volgens de sociale norm hoort te doen...maar wat de natuur je dwingt te doen in het belang van je welzijn.
Steenuil
Weidebeekjuffer - Calopteryx splendens
Weidebeekjuffer
Steenuil in vlucht
Oranje Zandoog - Pyronia tithonus Mannetje
Het Oranje Zandoogje is een prachtige vlinder die ik persoonlijk nog niet veel had gezien. En dan zien we nog een paring ook ..
Oranje Zandoogje Paring .. Kleur vrouw
Oranje Zandoogje
Landing - Steenuil
-
-
Natuurlijk zijn er mensen die zich in de uitspraken van Spinoza kunnen vinden. Maar dat de mens er niks aan kan doen? dat gaat me te ver .. ook het eigen belang ..hij bedoeld waarschijnlijk het korte termijn eigen belang. Op lange termijn ligt het eigen belang toch echt  anders?
Damhert met kalf
Gamma uiltje
 -
-
Deze reebok heeft een vreemd gewei .. het is op grote afstand niet goed te zien ..Wanneer de productie van het geslachtshormoon testosteron gestoord wordt door ziekte of beschadiging van de testikels dan kan er een pruikgewei ontstaan. En daar lijkt deze afwijking wel op.

Reebok - pruikgewei
Welp
Meer foto's van de steenuil en de welpen moet ik nog plaatsen.
Hier foto's gebruikt van morgen met Cees G. en een morgen met Joke .
-
Einde Deel1