maandag 23 juli 2018

Natuur Onder Druk

Het had iets geweest voor de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh .. Een puur Nederlands decor in surrealistische kleuren en licht. Het sproeien met water door de boer geeft een prachtig effect op de foto. En dat de reegeit daar nu net moet lopen is geen toeval ..die was ingehuurd :) (Rent a roe ;)

-
-

Reeénbronst
Het past mooi in deze blog-update ..waarin ik  een cocktail van foto's van de laatste tijd de revue laat passeren .. Alleen de welpen foto's zijn van een tijdje eerder. Die wilde ik toen (nog) niet plaatsen.
-

Bok achter reegeit aan ..maar ze had hoofdpijn
-
-
Dieren en planten hebben het zichtbaar moeilijk met deze
temperaturen. En voorlopig lijkt het nog niet gedaan met de warmte en droogte. Dieren die naar wormen (wurmen) zoeken mogen wel een schep (schop) meenemen ..zo diep zitten ze.

-
 
-
Vogel
-

-
De moervos heeft het zwaar in de periode dat de welpen opgroeien. De moervos ziet er dan ook niet mooi uit. Ook het verliezen van de wintervacht speelt daarbij een rol. In deze periode heeft de vos meer weg van een teckel  die hier en daar een pluk haar heeft.
-
Zandhagedis
 -
Vogeltje
Er is een explosie van jonge aanwas in de natuur op het moment dat de vossen jongen hebben.  ..en dat is maar goed ook. Het territorium dat de vos had is niet groter .. maar er moeten wel meer bekjes worden gevuld. (Rechts ..vos met muis)
Oostvaardersveld
Reeënbronst
-
In deze periode valt er veel te fotograferen in de natuur.
Nu de zomer te warm en te droog is .. gaan er zeker meer slachtoffers vallen. Op lange termijn is de schade nog groter .. zeker nu het grondwater lager komt te staan en vochtige duinvalleien opdrogen.
 -
-
-
In de volgende blog verwerk ik wel weer foto's van de steenuiltjes en de welpen. Het zijn er gewoon teveel om te plaatsen .. Dat heb je als je dingen niet gelijk plaats naar uitstelt. Dat gaan we in het vervolg weer anders doen. Het niet plaatsen om natuurfotografen te laten denken dat er nog geen welpen zijn … daar kun je toch echt je vraagtekens bij zetten.
-
-
De eerste nachtegaal blauwborst lepelaars kalfjes boomkikkers zandhagedissen bronst-activiteiten reeënbronst vlinders waterspreeuw zeehonden pestvogels wilde zwanen niet plaatsen?
De locatie onherkenbaar in beeld is al genoeg.
Meer rustgebieden/Stiltegebieden is de oplossing ..
Steenuil