dinsdag 10 juli 2018

Waterhuishouding

De natuur schreeuwt om water .. planten en dieren komen door het gebrek aan water in de problemen. en er komt voorlopig ook geen eind aan deze droogteperiode. (op een enkel buitje na)
Bomen en planten schieten in de stress stand ..beuken en eiken  laten hun vruchten vallen. De bladeren worden geel en vallen van de bomen. Het lijkt wel herfst.

-
-
-
We kunnen moeilijk de KNMI of buienradar de schuld geven.
Het enigste wat misschien nog het verschil kan is om massaal een regendans te maken zoals de Hopi indianen doen in Arizona.
-
-
Er komt langzaam zout zeewater het duingebied binnen .. Waternet
probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen door extra water het gebied in te pompen. Groot nadeel daarvan is dat er extra veel chemische stoffen de duinen worden ingepompt.
-
Paring Kleine Parelmoervlinder
Kleine Parelmoervlinder
-
De innamepunten worden normaal gesproken tijdelijk gesloten  bij hoge concentraties schadelijke stoffen. U kunt wel nagaan wat het gebiedsvreemd water nu voor een schade aanricht voor duin en dier.
-
Icarus Blauwtje
-
Het zijn de bedrijven die de winst opstrijken .. maar de werkelijke
kostprijs die wij met z'n allen moeten betalen ligt in sommige gevallen vele malen hoger dan de opbrengst van het product.
-
-
-
-
-
De vervuiler betaalt! ...betaalt? ..Wat heeft de natuur daar aan? Die
schade is eigenlijk niet te betalen. Dat bedrijf moet worden gesloten en de verantwoordelijke personen vervolgt.

-
Dagpauwoog
-
-
De schade door de droogte is enorm … toch geeft Jaap Schellekens van ruimtetechnologiebedrijf VanderSat aan dat metingen via de satellieten aantonen dat Nederland niet snel uitdroogt.
-
Citroenvlinder - (Oner Links/rechts Keizersmantel)
Wij hebben in Nederland veel water .. Via rivieren komt er veel water ons land binnen. Waternet pompt extra water de awd binnen om zo de duinen en de grondwaterstand nog enigszins op peil te houden.
Metaalvlinder
-
Het is nu kurkdroog en weidevogels kunnen niet bij de pieren die verder de grond in zijn gegaan.
Maar deze twee foto's zijn redelijk recent .. en toen regende het heftig. Wat kan er in een week veel veranderen in de natuur..
Hopelijk snel weer een regenbui van betekenis.
-