zaterdag 19 mei 2018

Lesbos

Lesbos ..Deel 1
Zoals Luc Hoogenstein in zijn boek 'Vogels kijken op Lesbos 'al schreef .. 'Lesbos heeft niet voor niets de reputatie van één van de beste vogelplekken in Europa. De meeste vogelgebieden op Lesbos zijn eenvoudig met de auto te bereiken en liggen op relatief korte afstand van elkaar.
Bijeneters
-
De Bijeneters ..Een vogelsoort waar ik in Lesbos geen genoeg van kon krijgen.Vanuit de auto waren er op twee locaties bijeneters bij hun nesttunnels ..waar ze in broeden goed te fotograferen. Ze komen in een de volgende blog update nog maar eens uitgebreid aan de orde.
Griekse Wimpelstaart
Ralreiger
Ralreiger met prooi.
De Ralreiger was goed te volgen langs de oevers van de Tsiknias rivier. Met de auto de rivierbedding oversteken was geen probleem. Eigenlijk stond je het beste met de auto in het water.
Oranje Luzerne Vlinder
Tsiknias Rivier
-
De Tsiknias rivier of East-River bij Skala Kalloni is een waar paradijs voor vogels en dieren. Wat opvalt is het grote aanbod aan nectarplanten. Waar insecten en dus vogels op af komen.  Ook de Kaspische beekschildpad en de Europese moerasschildpad zien we hier langs de oever van de Tsiknias rivier.
Kwak
Kuifleeuwerik
Snuitkevers
Blauwe Rotslijster
-
De Blauwe Rotslijster krijg ik pas op de laatste dag goed voor de camera. Op een parkeerplaats bij Kavaki op nog geen kilometer van de plaats Petra waar we verblijven. Zie ik op kleine afstand eindelijk die mooie blauwe .. :)
Kolibrievlinder
-
-
Iedere avond pakken we een ander restaurant met uitzicht op de zonsondergang .. In Petra of in het plaatsje Molivos twee kilometer verderop.
-
 
Baardgrasmus
Baardgrasmus
Ik denk even te maken te hebben met de Rüppels grasmus .. Dat is
een vogel waarom vogelaars massaal naar Kavaki komen. Gelukkig kreeg ik die dan ook even te zien ..al was het op zeer grote afstand
Rüppels Grasmus
Koningspage (Eitje)
Perzische Eekhoorn
De Perzische Eekhoorn is eigenlijk een bijzondere eekhoorn ..hij komt namelijk nergens anders in Europa voor. Hier in het mooie lichtval.
Woudaap of Wouwaap
Woudaap
De Woudaap .. is een prachtige reigersoort...hier bij de oversteek van de Tsiknias Rivier komt hij voorzichtig uit het riet.Met zijn poten loopt hij door het riet ..en kan hij zich voortbewegen zonder water te beroeren.
Ralreiger
Perzische Eekhoorn
Luzerne ..
Deel 1 Lesbos