woensdag 23 mei 2018

Lesbos Autorijden

De beste plek om te logeren als vogelaar is eigenlijk Skala Kalloni ..Daar zitten ook de meeste vogelaars tijdens de vogeltrekperiode in het voorjaar (April/Mei) Maar wij zitten in het plaatsje Petra met ons gezin (Kinderen / Kleinkind)
Kaukasuseekhoorn - Sciurus anomalus
Dwergooruil - Otus scops
Woudaap . Ixobrychus minutus
Bijna iedere dag vertrek ik met de auto van Petra naar Kalloni.
De zoutpannen van Kalloni en de Tsiknias Rivier zijn zo rijk aan vogels. De Bijeneters Kwak en Woudaap alleen al. :)

-
Woudaap . Ixobrychus minutus
Dambord Vlinder - Melanargia galathea
Dambord Vlinder - Melanargia galathea (paring)
De afstand tussen het plaatje Petra en Kalloni is maar 16 kilometer.
Maar door de scherpe bochten in dit bergachtige gebied doe je al snel een half uurtje over dit relatief korte stukje ..
Dambord Vlinder - Melanargia galathea (paring)
Slang (Geen 'Gardena":)
Steenuil - Athena noctua
De grote wegen zijn goed begaanbaar .. maar als ergens in de middle of nowhere mijn internet uitvalt..Kom ik toch in de problemen. Ik moet ergens in de omgeving zijn van het plaatsje Napi.. Een uur lang dwaal ik door de smalle bergpassen. .. zelfs moet ik door een ingestort stuk weg in zijn achteruit de berg af. Uiteindelijk vind ik een plek waar een boom de zijkant van de afgrond iets meer stevigte geeft. Ik keer door tig maal heen en weer te steken. (Ik transpireer behoorlijk:)
-
-
Uiteindelijk kom ik een pick-up truck tegen .. de man geeft aan zijn auto te keren ..Na een kwartier wachten wil ik net vertrekken als de man voor me gaat rijden. Ik hoop dat hij mij naar een grotere weg brengt. Maar de weg lijkt juist steeds smaller te worden.
Oranje Luzernevlinder - Colias crocea
Ralreiger - Ardeola ralloides
Ralreiger - Ardeola ralloides
Uit het niets rijden er twee andere pick-ups trucks achter me .. de man voor me stopt en praat tegen deze mannen. Ik versta er niets van ..maar kan ook geen kant meer uit. Even later rijden we over een zeer smalle bergpass naar beneden. Ik vertrouw het niet en bel naar het thuisfront en geef het kenteken van de pick-up voor me.
Wandelende tak - Phasmatodea
Wandelende tak - Phasmatodea
Na een tijdje stopt de voorste truck ..de man stapt uit en doet een hek open ..We rijden nu in een boomgaard .. de twee trucks achter me volgen nog steeds ..  Nu begin ik het zelf wel heel eng te vinden.
Dwergooruil - Otus scops
Westelijke Blonde Tapuit - Oenanthe hispanica
Oostelijke Blonde Tapuit - Oenanthe hispanica
Terwijl we door de boomgaard rijden zie ik een Hop ..  Ik twijfel
om hem nog te fotograferen .. maar dat lijkt me uiteindelijk geen goed plan. Achter in de boomgaard staat een grote touringcar bus en een stuk of zeven auto's op een open plek.
Kwak - Nycticorax nycticorax
Kwak - Nycticorax nycticorax
Poecilimo mytelenesis
Er lopen een stuk of acht mannen rond de bus .. het lijkt te fungeren als een soort huis...één ding is me wel duidelijk.ik ben hier niet op een plek waar ik wil zijn. Toch blijf ik er redelijk kalm onder. En wacht het maar af. Meer keuzes heb ik ook niet.
Rotsklever - Sitta neumayer
Koolwitje - Pieris
Kaukasuseekhoorn - Sciurus anomalus
Ze stoppen .. De voorste stapt uit en wenkt dat ik mee moet komen en maakt een gebaar om wat te komen drinken ..ik probeer hem uit te leggen dat de auto terug moet naar het verhuurbedrijf en dat de familie op mij wacht ..
Bruine Eikenpage - Satyrium ilicis
-
Hij wijst naar rechts en ik zie de weg .. een smal paadje gaat daar naartoe. Opgelucht trek ik mijn portemonnee en pak tien euro … daar wil hij niks van weten en loopt weg.Wat had ik dat even verkeerd ingeschat. Opgelucht vervolg ik de weg :)
Bijeneters
Einde Deel 2 - Lesbos
Volgende Deel ..Deel 3 Bijenters