dinsdag 29 december 2015

Ik Reken Op Jou

De Rietputten in Vlaardingen ..is een relatief klein natuurgebied .
Ontstaan doordat in 1989/1990 hier schoon bagger uit het achterland is gestort ...Op het baggerdepot heeft zich rietnatuur ontwikkeld...en een populatie baardmannetjes 

-
De populatie baardmannetjes wordt bedreigd ..De zesbaans Blankenburgertunnel is nu dwars door de Rietputten gepland. Natuurmonumenten knokt om de Rietputten te behouden.
-
Weer rekent de natuur op jou
-
-
-
Windkracht drie blijkt nog teveel te wezen om de baardmannetjes goed te fotograferen ..ze zijn constant te horen ..maar blijven met die wind toch veel onder in het riet ..en laten zich maar sporadisch zien ..
De baardmannetjes broeden (april- september) in waterriet en lisdode
-
Voor de nestplaats zijn ruigtes tussen het riet of concentraties van pakketachtig dood rietmateriaal vereist.. Door de hoge potentiële wintersterfte zijn grote rietmoerassen cruciaal voor de overleving van populaties baardmannetjes.
-
De Oostvaardersplassen met Herman ..uitzicht vanuit "De Zeearend" ..in de Driehoek"Het was behoorlijk donker weer ..en dat was te merken aan de foto's.

-
-
Persoonlijk ben ik niet zo weg van de nieuwe betonpaden ..
Maar voor mensen die minder goed ter been zijn is dit natuurlijk geweldig ..en daar is het ook voor bedoeld..
-
-
-
De Oostvaardersplassen is al een stuk mooier geworden ..ook het oostvaardersveld ziet er goed uit  ..Het heeft natuurlijk de tijd nodig om zich te ontwikkelen ..maar de basis is gelegd