zondag 15 april 2012

Een Groen Hart

Vandaag 15 April 2012 zijn we in "De Groene Jonker".. (Zevenhoven - Hoge Dijk) ..Een gebied met een wandeltoute van vier kilometer..
En een gebied waar veel te beleven valt..Nog niet zo lang geleden noteerde Boswachter Martijn van Schie (Natuurmonumenten) een nieuw soort voor dit gebied..... n.l. de Heikikker.. (gaan we niet zien)
Nu zal ik u eerst even voorstellen aan de andere..die vandaag mee gingen naar "De Groene Jonker".. n.l. Arjen Greet Ghita en Herman ..
En op het moment dat we het gebied met z'n vijven binnen gaan..
Vliegen er vogels weg uit het gebied die de nacht daar door gebracht hebben..En nu weer vertrekken naar hun fourageergebied..

Gelukkig blijven er nog voldoende vogels in dit gebied fourageren..
Rietgors..
Geloof me..het valt niet mee om die rietvogeltjes...zoals de Rietgors goed op de foto te krijgen..Er staat veel wind..en het vogeltje zit meestal diep in het riet..Nu kun je daar met veel geduld op gaan wachten..totdat hij zich boven in het riet laat zien.Maar het is ook nog eens behoorlijk koud...Dus lang stil zitten..liever niet!....Wat dat betreft neem ik mijn petje af voor diegene die wel zoveel geduld hebben....
Daarbij zitten veel vogels op grote afstand..
En de wind maakt het er ook niet makkelijk op....
De eerste Blauwborst laat zich zien..
De Tureluur..
En als we dan de Geoorde Fuut zien..
Geoorde Fuut...
Ja ...Dan is het opeens niet meer zo koud hé!  :) Wat is hij mooi...En gelukkig laat hij zich van dichtbij zien..Vandaag gaan we ongeveer zo'n tien Geoorde Futen zien..Er zijn meer Geoorde Futen te zien dan gewone Futen..Nou ..ja..gewone..Ik blijf ze geweldig vinden..Maar deze fuut met zijn mooie rode ogen..Ja..Dat is Top..natuurlijk.
Later op de terugweg komen Ghita en ik nog deze gewone Fuut tegen
..op zijn nest...Ook dit is natuurlijk een prachtige fuutsoort..
Rietzanger..
Bankje..
Er staan een paar bankjes in dit gebied..Maar een mooie kijkhut zoals "De Zeearend"..in de OVP....had deze locatie natuurlijk een meerwaarde gegeven.. Dan is het ook mogelijk om het achterste gedeelte van dit mooie gebied te bekijken..En het is dan tevens een mooi plekje om te schuilen voor de regen../...wind.. Kleine Plevier (Links)
De Blauwborst laat zich mooi zien..
En een Blauwe Reiger vliegt met een tak over..
Geoorde Futen..
Rechts op de foto ziet u een bankje in de vorm van een hart..
deze "Groene Hartbank"..is een creatie van Jack van Mildert....
Nu staan er in dit blogje veel foto's van de Geoorde Fuut..
Maar ja..Ik zie hem dan ook niet elke dag ..vandaar :)
Grauwe Gans...
Rietgors..
We hebben vandaag één keer een buitje gehad..En zijn even in de auto gaan zitten..De wind maakte de gevoelstemperatuur koud..Het is een open vlakte..zonder bomen..de wind heeft er vrij spel..Maar er valt daar zoveel moois te zien..En dat maakt alles goed..Met een Groen Hart..Krijgt u het daar vanzelf warm!