vrijdag 16 maart 2012

Gouden Moment

 Ghita en ik bezoeken het natuurgebied "Polders Poelgeest" Het gebied is nog niet zo oud..(2007) Maar al snel is te zien wat de waarde van dit gebied is..Echt een geweldig gebied om eens te gaan bezoeken..zou ik zeggen...Het is een echt vogelparadijs..
En vandaag hadden we geluk..en konden we de spectaculaire balts van de fuut waar nemen / fotograferen..En dat is zo mooi :) ...Daarom begin ik daar maar mee....
De balts bij de fuut is natuurlijk geweldig om mee te maken..
En ik had hier nog wel veel meer foto's van kunnen/willen plaatsen..maar dat zou te gek worden..
Het mannetje en vrouwtje komen met gestrekte hals..met plantmateriaal op elkaar af..
Ze schudden en draaien hun kop..
En lijken te lopen over het water..
Een moment om niet snel te vergeten..
Ze bieden elkaar plantmateriaal aan.. En dat we op een paar meter afstand zitten..schijnt hun niets te deren .Nu zitten wij gehurkt..
Er komt een vrouw achter ons staan en zegt: "Wat is dat mooi"..!!..Ook van de vrouw die staat..schijnen ze geen last te hebben.
Bord bij Poelgeest
Grutto
Nederland is belangrijk voor de Grutto..En een leuk weetje is dat Henk de Vries..(Krommenie) in 2011
een dode Grutto vond met een ring..Hij stuurde de ring op (Vogeltrekstation Wageningen)..En wat bleek..? Deze Grutto was 29 jaar .. 9 maanden..en 8 dagen oud geworden......En was ooit geringd door Jan van der Geld..(Een record qua leeftijd)
Op zoek naar regenwormen..emelten..en andere kleine diertjes..
Canadese Gans..in gevecht met een Grauwe...
Ekster..
In het gebied lopen schapen..geiten ..Maar ook hazen zie je in dit gebied..Het is een gebied dat ook voor kinderen leuk is om te bezoeken..De afstand is niet groot..En het geeft ook een beetje de sfeer van op de boerderij zijn...Natuurlijk kom je wel eens iets tegen wat ze misschien niet graag zien (zie Links)
Wintertaling..
Door enkele kwekers wordt getracht de zuivere wilde muskuseend terug te kweken, maar dit lijkt een zeer moeilijke opgave.
Kenmerkend voor de muskuseend zijn de wratten rond zijn ogen.
Het mannetje is tweemaal zo groot als het vrouwtje. De muskuseend is een grote vogel die in verhouding niet zwaar is, maar die wel korte poten en grote voeten heeft. Ze wegen gemiddeld tussen de 3000 en 4500 gram. Ondanks dat kunnen ze voortreffelijk vliegen.
Ze komen in veel kleuren voor, waarvan de bonte kleur het bekendste is. De vrouwtjes muskuseend legt zo’n 188 eieren in haar leven. Door hun sterke broed lust worden ze ook gebruikt om de eieren van ander pluimvee uit te broeden.


Deze eenden zijn heel tam en makkelijk te houden. Ze zijn zeer vruchtbaar, kunnen wel 30 eieren per nest leggen, maar de jongen zijn redelijk klein en van het grote aantal worden er maar een stuk of 5 volwassen


Grutto's
Natuurlijk heb ik meer foto's..o.a.Hazen..Bergeend..Kievit..enz..
(Ik zou anders dit gebied te kort doen...als ik dat niet vermeld..er is genoeg te zien dus )
Maar ik wil nog even terug naar dat.....
GOUDEN MOMENT..!!
Mooi hé!!..
Ja..dit geeft wel het voorjaarsgevoel weer..
Het was vandaag een prachtige dag..
We gaan dit gebied zeker meer bezoeken...
Helaas heb ik geen tijd om snel te reageren..Gewoon te druk..(sorry)