zaterdag 29 mei 2010

Op stap met "De Koning van de Tiendweg"Vandaag gaan we mee met een wandeling die Peter (Clint) http://krimpenerwaard.punt.nl/?home=1 ....De Koning van de Tiendweg..Heeft georganiseert.... : De Krimpenerwaard is een rustiek recreatiegebied midden in het Groene Hart en vlak bij Gouda en Rotterdam. In het gebied vindt u bijzondere flora en fauna. In de lente en zomer bloeit het fluitenkruid uitbundig, kleurt de gele lis de slootranden knalgeel en groeit de orchidee op onverwachte plekken.

(Enkele deelnemers)
Kenmerkend voor de Krimpenerwaard is het karakteristieke slagenlandschap (lang gestrekte stroken land met sloten er tussen). Het Loetbos is een mooi natuur- en recreatiegebied dat zich prima leent voor een wandeling of een kanotocht. Het gebied ontleent haar naam aan het veenweide riviertje de Loet.
Schapen scheren..Maar helaas hier geen ..Schaapscheerdersfeest :)
Één maal per jaar worden schapen geschoren. Dus ze worden ontdaan van hun vacht. Meestal in juni.Het tijdstip wanneer schapen worden geschoren hangt of van het weer. Al is het een paar dagen warm geweest ....dan gaat de wol er sneller af dan wanneer het een paar dagen koud is geweest.
De Viervlek is een vrij grote, fors gebouwde libel. Deze libel heeft naast een vlek op het uiteinde van de vleugels ook een vlekje halverwege de vleugel
.De Viervleklibel is een bewoner van heideplassen, vennetjes, laagveenmoerassen, duinmeertjes maar ook van veedrinkpoelen en stadsvijvers.
En dan komt deze hond aanlopen...heeft hij een Dinobot gevonden?
Het is in ieder geval een mooi gezicht ;)
Clint (Peter) zet even de Raynox 150 (Macro lens..die je in een mum van tijd even op je toestel kunt zetten)..Meer hierover : zie de Site van Peter(Clint)
(Macro)
(nog een Macro..Boterbloem...met het voorzetlensje)
Deze is genomen zonder de Raynox...Wel staat hij nu in de juiste stand (F)...Dat heb ik even geleerd van Peter (Clint).
En dan krijg ik nog de Fazant(en) te zien...Ja..Dat is geweldig...Natuurlijk zijn er mensen die deze vogel bijna iedere dag te zien krijgen..Maar voor mij is het een bijzondere vogel....Ik zie hem hier maar zelden. En wat heeft hij een mooie verenpracht..Bij de fazant is het mannetje veel bonter gekleurd en ook groter dan het vrouwtje. Het belangrijkste gezamenlijke kenmerk is de opvallend lange staart. De fazant is een bodemvogel die bij gevaar eerst lopend probeert te vluchten, pas als dit niet effectief blijkt zal de vogel in een korte vlucht proberen te ontkomen.
En zo ook dit keer...Want ik kan het niet laten om er even achteraan te gaan.
Eerst proberen ze...ja Ze :)
Want ze zijn met z'n...tweeën...
Er lopens vandoor te gaan...Maar op een gegeven moment..Is hij me zat..
en vliegt...Nou ja..vliegt?...Meer een sprong of zo..
Over een sloot...Om in alle rust zijn weg te vervolgen.
Ik voel me even een jager...Maar dan met een camera als wapen.
Het was een heerlijke dag...In de Krimpenerwaard...Met goed gezelschap.
Helaas weet ik niet alle namen...
En volgens mij waren er maar een paar met een site...Ondanks dat de opkomst heel groot was.
De Site van Peter (Open lens)... http://openlens.punt.nl/?home=1 ...
Het was heel leuk om hem eens te ontmoeten.
En ik hoop hem weer te ontmoeten op 26 juni..
Als (Clint)Peter...weer een wandeling...Nou wandeling?..Fietstocht..Organiseert!
(Bedankt (Clint) Peter)
------
Nog een paar uit mijn vijver deze dag..