zaterdag 14 november 2009

Evalueren..Extra Foto's...ACTIEWANDELING

(Tip) Op de site van Agnes weer een prachtige update... http://www.naturefocus.nl/
------------------------
Foto's (via mail ontvangen)..Ria v. Dam en Margot Klompmaker (Haarlems Dagblad)....en enkele uit archief:Henk Bos.(Foto Links:Ria v. Dam)

Via Mail ontvangen:
Henk,ik probeer iets op je website te zetten, net zojuist,maar of het me lukt? In elk geval een geweldig verslag. Je website is van groot belang voor de natuurbescherming van het gebied. Vriendelijk groet, Kees Piël
Bij deze bedankt Kees...(Natuurbelang AWD)Maar de andere site's hebben daar ook hun steentje aan bijgedragen..
o.a.
En nu doe ik waarschijnlijk...ook weer mensen tekort..die er op wat voor een manier dan ook ..aandacht hebben gegeven aan deze mooie actie!
Laat het me even weten..en ik zet ze er bij!
(Foto Henk Bos)
Ik denk dat de handtekeningenactie...stond op 26 oktober op 8250...Nu wel de 10.000 gepasseerd is. :)
(Foto Ria v Dam)
Protestwandeling tegen fietspaden in de AWduinen op 8 November een groot succes!! Wat echter onbelicht is gebleven, is dat het niet alleen de wandelaars zijn die tegen fietspadplannen protesteerden. Het waren in eerste instantie bijna alle natuurberschermingsorganisaties uit de regio die tegen deze plannen waren. Later hebben ook de wandelaars zich aangesloten en zij waren van harte welkom.

De volgende natuurbeschermers ondersteunen de actie tegen fietspaden in de AWduinen;
De Noordhollandse Milieufederatie, Stichting Duinbehoud, Stichting Faunabescherming, Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen, Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, KNNV afd. Haarlem, IVN afd Zuid Kennemerland, De vrijwillige Natuuronderzoekers AWD. Al deze natuurorganisaties komen op voor de NATUUR en hebben geen eigenbelang!
(Hans Vader - Vogelwerkgroep)
(Foto Henk Bos)
Volgens mij zijn er buiten dit stiltegebied voldoende fietspaden.(gepl. Witlof)
(Foto Henk Bos)
Zie: http://rtvnh.nl/programmas/tvarchief/index.asp
(Foto Ria v Dam)
Terwijl de grote mensen met elkaar discussies voerden...Zonge de jonge Konijntjes,Lievheersbeestje,Spin,Bijtjes,Hommels,Ezeltje,Vlinder,Schaap.Koeien,Kever o.l.v. Meneer bij het lied Bijtje...Zie meer op:
http://apollokids.hyves.nl/
(foto Henk Bos)
Het is juist de voetganger die beschermd zou moeten worden,omdat die het meest kwetsbaar is. (Om Shanti Om)
(Foto Margot Klompmaker)
Racefietsers en Mountainbikers zijn juridisch niet tegen te houden. Voor de wet zijn het fietsers en daar zullen ze ook gebruik van maken. Weet waar je aan begint!!! (Hans Vader)
(Foto Ria v Dam)
Volgens mij zit er een hoop egoisme,frustratie en rancune bij die mensen. Waarom toch? Je kunt al op zoveel plaatsen fietsen. Ik hoef niet overal te fietsen.
(Maria Zevenhoven)
(Foto Ria v Dam)
(Haarlems Dagblad): Zo'n 500 mensen hebben zondag in de AWD gedemonstreerd tegen de komst van een fietspad. Ze waren eensgezind van mening dat dit Unieke wandelgebied moet blijven zoals het is.
(Foto Margot Klompmaker)
Voor mensen die niet goed kunnen lopen is er altijd de mogelijkheid voor een ontheffing. Dat was zo en zal niet veranderen. (Recreatie)
(Foto Ria v Dam)
De Wandeling begint!
(Foto Ria v Dam)
Er is met deze actie één ding duidelijk geworden...Een fietspad is niet gewenst. (H.Bos)
(Foto Ria v Dam)
Laat de AWD zoals het nu is! Geen fietspaden door de AWD (Roos)
(Foto Ria v Dam)
De AWD is een prachtig gebied waar mjn gezin en ik al 2o jaar wandelen. Juist het feit dat er geen fietsers mogen komen bevordert de uitzonderlijke rust die er heerst in dit gebied.
(SvanderKamp)
(Foto Henk Bos)
De grote opkomst laat zien dat de 8500 handtekeningen niet zomaar gezet zijn.
Men is verontwaardigd dat een zo belangrijk gebied word afgepakt.
(Natuur)
(Foto Henk Bos)
Als de fietsbond,pronvicie NH,Waternet en NPZK hun zin krijgen,dan is te hopen dat vele natuurbeschermers hun afkeer tegen het negatieve natuurbeheer en de gevolgen daarvan richting veroorzakers laten horen (Hans Vader)
Zeker weten..(Henk Bos)!.
(Foto Henk Bos)
-
Het Was een superdag...
En het was heerlijk om met o.a. Niko Buiten , Kees Piël , Harry Hobo en de Pers samen te werken. (we houden mailcontact.)
BEDANKT...Namens?? - .....Namens de Natuur!