maandag 19 maart 2018

Systeemcamera

Het is net onder het vriespunt .. door de harde oostenwind is de gevoelstemperatuur ver onder de -15 graden ... Bij een gevoelstemperatuur van -15 graden kan al na een uur koudeletsel optreden. Nu zijn we goed gekleed en zoeken zoveel mogelijk de beschutting en de warmte van het bos.   -
-
-
Ik loop vandaag voor de tweede keer met mijn nieuwe systeemcamera ..
Het sjouwen van een spiegelreflex camera (Canon 100D / Tamron 150-600mm) en de driepoot statief van carbon ..behoort tot het verleden. In het vervolg ga ik weer fotograferen uit de hand.
En dat met een systeemcamera ..
-
-
-
De Panasonic Lumix DC-G9 met een 100-400mm 4.0-6.3 Leica DG Vario De snelheid en de stabilisatie maakt het goed mogelijk om uit de hand te fotograferen. Het gewicht van de body is 658 gram. De kwaliteit is voorlopig wat mij betreft ver boven verwachting.
-
-
-
Vroeg in de morgen heeft hij weinig problemen met de ISO ... De camera heet een ISO gevoeligheidsbereik van 200-25.600 .. De camera is indrukwekkend snel qua scherpstellen.
Ja.. steeds meer fotografen stappen over van dslr's ..naar een systeemcamera.
-
-
-
Natuurlijk probeerde ik ook nog één van de vossen op de foto te zetten .. maar de gretigheid van mensen die voor het eerst een vos fotograferen gooide roet in het eten .. En dan haak ik snel af ..toch nog een aantal... 
-
-
-
-
-
Herman en ik zijn niet lang gebleven ..door de kou zaten we al weer snel in de auto om nog even een bakkie te drinken. Ik denk dat mens en dier eigenlijk die winter wel gehad hebben. En eigenlijk verlangen we weer naar een warm zonnetje.
-
-
-
-

3 opmerkingen:

 1. Hoi Henk
  het blijft mooi die reeën je foto camera maakt mooie scherpe foto's nog even oefenen en je hebt hem onder de knie.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Henk,
  gute Bilder die du gemacht hast.. wenn du die neue kamera richtig verstehst kommen nur noch Profifotos
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom bij de club! Een verademing dat je niet meer zoveel kilo's hoeft mee te sjouwen en gewoon uit de hand kunt fotograferen, terwijl je dat in de resultaten eigenlijk niet ziet. Ik heb dezelfde 100-400 lens, maar in combinatie met een Olympus body. Ik ben erg benieuwd hoe jou die lens gaat bevallen. Ik vind de scherpte wel oké, maar het zoomen gaat erg zwaar. AF gaat inderdaad vaak snel, maar soms - vooral bij vogels - gaat het moeizaam. Ik hou je blogs scherp in de gaten.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen