vrijdag 23 maart 2018

Werelds



Vandaag vertrek ik vroeg naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) waar ik heb afgesproken met Cees v Ginkel om voor de reeën en de waterspreeuw te gaan. Het is een prachtig mistige morgen met wit uitgeslagen weilanden.. dat moet ik dan onderweg even fotograferen.
De Molen..
-
-
Reegeit..
-
Terwijl de mist langzaam wegtrok en de temperatuur weer wat omhoog liep .. konden we mooi de reeën waarnemen .. de laatste tijd hadden we er maximaal vier gezien. Vandaag zagen we vijf reeën. Helaas nog geen bok waargenomen. Hopelijk komt er via het strand weer eens een bok bij dit groepje. 
Reegeit ..
-
De laatste tijd worden er af en toe meldingen gemaakt van stroperijen .. zelfs een ree moet daar het slachtoffer van geworden zijn. Bewijs heb ik hier niet van .. het zijn slechts geruchten of meldingen zonder foto's.
Waterspreeuw ..
-
De Waterspreeuw liet zich goed zien .. en bleef soms rustig even zitten. Een mooie gelegenheid om iets met de instellingen van de Lumix G9 (Systeemcamera) te spelen. 
-
De waterspreeuw is echt een bijzondere vogel ..hij duikt het water in om met zijn poten en vleugels zich voor te bewegen en onder water op de bodem te lopen om ongewervelde diertjes te zoeken. Om ze boven water dan op te eten.
-
Vos...
Vanaf het pad in het bos zien we een vos die aan het drinken is bij
de brug. We doen wat stappen naar voren ..de afstand schat ik op zo'n dikke 150 meter. .. Weer een mooie test voor de 100-400 mm lens. En dat uit de hand genomen ..
-
Roodborsttapuit vrouw ..
De Roodborsttapuit is een nieuwsgierig leuke vogeltje .. die zich meestal goed laat zien. Als je even rustig blijft staan is de kans groot dat ze dichtbij komen. Loop je te snel hun richting in ..dan gaan ze er vandoor.
Roodborsttapuit Man ..
-
-
Op zoek naar de klapekster ..kwamen we deze vos tegen,
Ook de vos had het naar zijn zin met dit prachtige weer.
Damhert..
Vos ..
De klapekster zagen we deze dag alleen op beeldschermen van andere fotografen.
Op afstand zagen we hem net wegvliegen ..
-
Bontbekplevier ..
Gele Kwikstaart ...
Witte Kwikstaart ..
Reegeit
De camera staat eigenlijk op een te korte - snelle afdruksnelheid ..   Gekstekend zit bij één maal afdrukken m'n geheugenkaartje vol. De afdruktoets staat zo vreselijk ligt afgesteld :) Moet dat ook nog even anders instellen.
-