dinsdag 13 maart 2018

Roerdomp

De Roerdomp ..
In het vroege voorjaar is de kans dat we een roerdomp (mannetje) horen groter dan dat we deze vogel daadwerkelijk gaan zien. Het geluid lijk een beetje op monotoon 'hoempen'. Alsof er een Aboriginal met zijn blote voeten in de klei ..tussen het riet op een didgeridoo zit te blazen.
Roerdomp ... ziet u hem?
-
-
De afstand tot de roerdomp is mega ... ik kijk even naar een foto van een andere fotograaf. Had ik dat maar niet gedaan  Wat had hij de roerdomp er mega gaaf op .. Man .. ik durf gelijk mijn foto's niet meer te laten zien :) Ach ..het mag de pret niet drukken een roerdomp zien en kunnen fotograferen is al kicken. Want deze reigerachtige vogel laat zich maar zelden zien..
-
Brilduiker Man
Kluten (3)
Nonnetje ..
Het is hier in de Vlietlanden een waar vogelparadijs vandaag zien we Tafeleend ..Brilduiker ..Slobeend ..Pijlstaart ..Wintertaling ...Smient ..Nonnetje ..Fuut ..Roerdomp ..Krakeend ..Kluut ..Waterhoen ..Watersnip ..Tureluur ..Zilverreiger.. Scholekster ...Kuifeend ..Kievit ..Grutto IJslandse Grutto enz. 
Brilduiker Vrouw
Fuut - Baars
De futen zijn druk bezig en hebben het voorjaar in hun bol ..Deze vis lijkt hij aan te bieden aan zijn toekomstige partner .. maar op het laatste moment schijnt hij zich te bedenken en eet hem zelf op
-
-
-
Het eerste lammetje van 2018 was geboren in de schaapskooi van
de Stichting Schaapskudde Haaksbergen ..Het lammetje was een kerngezonde ram.
-
-
-
Futen Balts ..
Aan alles is te merken dat het voorjaar losbarst .. toch geven ze
weer nachtvorst door voor het volgende weekend. Ja..in de natuur is niets zeker ..dat is wel duidelijk.
-
Pijlstaart ..
Roerdomp
Tussen het rietland heeft hij de perfecte camouflage om kikkers muizen insecten en vissen te vangen ... We zien hem hier ook zeer geconcentreerd jagen .. Als je de roerdomp even uit het oog verliest is hij soms moeilijk terug te vinden.
-
Fuut ...
Tafeleend
Roerdomp
Roerdompen zijn reigerachtige vogels met een verborgen levenswijze .. toch zijn er enkele plekjes in Nederland waar ze goed te fotograferen zijn. Windows is helaas gestopt met Photo Gallery en ik moet het nu doen met een onbekend programmaatje die niet echt top is.

-
-
Hopelijk ga ik hem deze week nog een keer zien .. het licht moet dan wel goed zijn. Want bij deze afstand is licht toch wel heel belangrijk


-


-
Ik moet even wennen aan een nieuw fotobewerking programma die bij Windows tien zit .. Wat mis ik nu al mijn oude Windows Photo Gallery ..die nu niet meer werkt .