woensdag 18 januari 2017

Jokken ..

Zondag 15 januari 2017 - Protest afschot damherten.
Sprekers: Harm Niesen (Faunabescherming) - Willem van der Sloot (Hertenfluisteraar) - Karen Soeters (Piep Vandaag) - Bram van Liere (Partij voor de Dieren) - Kevin Collins (Faunabescherming) Frans Vera (Ecoloog) - Saskia van Rooy (Dierenarts).
Protestlied: Hans Jansen.

Ten eerste iedereen bedankt die zich heeft ingezet voor het slagen van deze dag.
Mooi was het om te zien dat zowel jong als oud betrokken was bij deze demonstratie.
-
Ook de inbreng van Johnny Kraaijkamp jr. was van grote waarde .."Bewijs dan dat ze schade veroorzaken ..er worden valse argumenten gebruikt ..Er wordt gejokt. Niet waar ik bij ben."
Of ze jokken bij waternet? ... Bij de rechter gaven ze aan dat er nog drie reeën leefde in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) ... vandaag 18 januari met zekerheid zeven en waarschijnlijk acht reeën in het gebied "Paardenkerkhof".
-
Of ze liegen daar bij Waternet ... Of de beheerder weet totaal niet wat er in zijn gebied afspeelt! Natuurlijk ga je dan ook twijfelen aan de telling van de damherten ..  Het kost ze letterlijk dan ook de kop! (foto links archief)

(....... )
Natuurlijk ...kan ik hier ook foto's plaatsen van de demonstratie ..
Maar plaats i.p.v. foto's enkele Links onder aan dit blog bericht.
-
Voor de demonstratie: AWD en Strand Zandvoort met Ghita Herman en later Joke.
Veel mensen genieten van de kust en de duinen .. gelukkig hebben we voor een bezoekje strand nog geen entree kaartje nodig.
Het strand ligt bezaaid met zeesterren .. een onderstroom naar het strand toe doet de zeesterren stranden .. Ook de lage temperatuur speelt waarschijnlijk een rol.
-
Niet alleen in de awd zien we de gevolgen van de mens die steeds meer ruimte pikt van natuur ... En dan ingrijpt .. omdat er te weinig ruimte zou zijn voor de dieren die daar dan nog leven. 
-
We moeten juist natuurgebieden voorzien van rustgebieden .. geen commercie in ..maar buiten de natuurgebieden.
Niet de winst zien in natuur maar winst zien van natuur! Beheren als predator die zwakke dieren uitneemt en zorgen dat onnodig lijden zo min mogelijk voorkomt ...
-
Goudhaantje
Een prachtig voorbeeld is het Oostvaardersveld .... een gebied buiten de OVP die voor publiek toegankelijk is ..en een afspiegeling is van de Oostvaardersplassen .. Veel mensen genieten er van en er is daar van alles waar te nemen .. Bezoekers in het gebied OVP gaat eigenlijk al te ver.
-
Ree - Damhert
De Damherten verdringen de Reeën .. uit hun oorspronkelijke leefomgeving.. En trekken dan op een gegeven moment weg uit hun territorium op zoek naar een nieuw habitat.. wat stress oplevert en de reeën worden minder vruchtbaar ..
En dat ..Klopt! (Spitser en reegeit)
Damhert
En dat werkt met koeien en schapen zo ook op de damherten ...
Breng juist tegen vergrassing .. koeien en schapen in .. en de damherten zullen worden verdrongen door deze koeien en schapen.. De damherten zullen minder vruchtbaar worden en één of zelfs meerdere jaren geen kalfjes krijgen.
-
-
Nee .. wat heeft Waternet gedaan in 2016/2017 .. ze hebben de koeien en schapen voor het eerst uit het gebied gehaald ... (voor de rechter) Je kunt bij de rechter moeilijk vertellen dat alles kaalgevreten is en er lopen nog grote aantallen koeien en schapen in het gebied ....Toch?


-
-
Straks als de damherten geschoten zijn .. dan komen er koeien en
schapen het gebied in .. En dat hebben de beheerders veel liever dan wild ... Wild is niet stuurbaar.
Beheerder is straks geen boswachter meer ...maar boer!
En dan heb je kans ...dat we ze gaan zien bij BOER ZOEKT VROUW!
-
Willem Croese - KLIK
Marcel Bressers - KLIK