dinsdag 10 januari 2017

Boswachter is Boer

"Stop de jacht op damherten" .. Protestwandeling zondag 15 januari 2017 12.00 tot 14.00 Parkeerterrein De Zuid Brederodestraat 152 2042 BM Zandvoort.
Gezonde dieren worden afgeschoten om later te worden vervangen door schapen en koeien (Begrazing is juist noodzakelijk) want die zijn beter stuurbaar. Boswachter is BOER!
Tegenover het gebied "Donderhoek' richting "Achterste Panneland"
"Nieuw Kanaal"
"Eiland van Rolvers"
-
-
Vandaag zondag 8 januari met Herman ingang "Panneland" met een prachtige morgen met mist ..en dinsdag met Kees ..een kort bezoek ingang "De Zilk" (foto mix)
-
De populatie reeën in dit gebied is groter dan we dachten .. vandaag zagen we minimaal zeven reeën ..Hier in dit gebied zoeken ze rust .. En op een veilige afstand blijven ze relaxt door eten .. 
Ree
Uiterste puntje "Donderhoek"
-
Een prachtig plekje  .... "Eiland van Rolvers"
-
Het is toch niet te geloven dat je zo'n gezond dier schiet?
Moet je dan als beheerder bij afschot denken: "Zo dat heb ik nu goed gedaan! ...Die hoeft niet in de war te zitten dat hij de winter niet haalt!" ...."Wat ben ik goed bezig zeg!!!!"
Onder het mom: Voor het welzijn van de dieren! 

-
-
Gek dat alleen pro jacht mensen voor afschot zijn ... Maar Dierenbescherming .. Partij voor de Dieren ..Piep Vandaag .. Animal Rights ..Faunabescherming ..De achterban van Natuurmonumenten en bijna 20.000 handtekeningen.  
-
-
-
En al krijg je dan gelijk van de rechter ... Als er geen draagvlak voor is moet je het NIET doen. Dat is vragen om imago schade ..Die Waternet al behoorlijk had!. KLIK
Wie denkt dat de natuur het niet zelf kan oplossen (Wel EHS open trouwens) 
Heeft een gaatje in zijn hoofd ... of heeft andere belangen dan natuur!!!!
Zaagbek man
-
IMAGO SCHADE .... is mega .. 
In het gebied zien we vergrassing en zien we dat voedsel door plaats te maken voor stuifduin (wat natuurlijk goed is) meer schade maakt dan de herten .. Beheerder moet in het gebied maaien. Beter is het om koeien en schapen in te brengen ...de damherten zullen dan minder vruchtbaar zijn. Wel is van belang dat herten niet kunnen foerageren in Zandvoort of buiten de awd. Dat is netzo kwalijk als bijvoeren! 
Het is weer oorlog in de duinen!
KOMT ALLEN a.s.Zondag!