dinsdag 1 november 2016

Met Voorbedachte Rade

Per 1 november worden er duizenden damherten (eerste vijf jaar) geschoten ..de bedoeling is om een populatie van 800 damherten over te houden. De Dierenbescherming Faunabescherming PvdDieren en 17.099 Handtekeningen zijn tegen afschot. (Voorstander ..Reactief beheer )
Dus GEEN Draagvlak!!!!!

-
Vraag is: Is het werkelijk noodzakelijk ..om zoveel gezonde dieren af te schieten?  Tja .Ze lopen inderdaad regelmatig in de woonwijken van Zandvoort. 
Maar dat doen we toch ook in hun habitat :)
Hier heeft geen enkel damhert hinder van de afrastering..
De afrastering aan de westkant laat te wensen over.
(Ochtendgloren)
We zien in het gebied vergrassing optreden omdat koeien en schapen (alleen dit jaar) niet zijn ingebracht. En eigenlijk zijn ze onmisbaar om vergrassing en verruiging tegen te gaan.
Ook damherten leveren een positieve bijdrage aan het gebied ..
Ook al willen pro jacht mensen en beheerder ons anders doen geloven.
Zie: KLIK
Alles om de damherten in een kwaad daglicht te stellen.

Bij de Zonnedauw (Groot Zwarteveld) staan ze dit jaar met de hand te maaien ... waar normaal gesproken de schapen dat doen. .. Schapen is veel beter dan handmatig! 


-

Ook op plekken waar normaal koeien staan zien we vergrassing. (vergrassing door stikstofdepositie en verdroging) optreden.
-
-

De laatste jaren hebben de duinwaterleidingbedrijven inderdaad veel gedaan om verdroging tegen te gaan .. Maar was dat niet aan de late kant? Was er al schade?
-
  Geeft verandering van waterstand en watersamenstelling juist niet dat planten verdwijnen en de biodiversiteit achteruit holt? (Ja..Natuurlijk!) En daar krijgen de damherten de SCHULD van!
-
 Gaat dat niet ten kosten van de gevoelige Parnassia .. Zonnedauw en ..ja u voelt hem al aankomen ..de Orchideeën! Planten zoals riet en andere niet gevoelige soorten groeien daar overheen.
-
-
Is het niet allemaal om het (r)ecoduct "Zandpoort te doen? .. Reactief beheer werkt toch perfect!
Dat is toe te passen in een ..zowel negatieve als positieve selectie ... Winters en Voedsel van het gebied bepalen de populatie. 
Damherten zouden profiteren van EHS ... hielden ze ons voor
Bij het voorstel voor een (r)ecoduct ..over de Zandvoortselaan.
-
Nee ..De damherten moeten geschoten worden en vervangen  door koeien en schapen!
Want dat is ..BETER STUURBAAR. En kunnen ze eindelijk het ecoduct openen ..want damherten van de AWD willen ze niet in NPZK ..(Afschot met voorbedachte rade)
-
Afrastering 
Steek je energie eens in .. dat verouderde prikkeldraad en gaas (op de grond) Deze is nog totaal nutteloos ook ..een twintig meter verder staat weer een afrastering,
(en die is prima met plastic draad)

-
Ja ..natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat er herten teveel lopen ..en die begrijpen het wel dat de populatie terug moet. Maar is populatie beheer de intentie van Waternet? 
-
Ik zie foto's van bokken die geschoten zijn ... Als je de populatie (totaal niet nodig maar stel) terug wil dringen ... dan schiet je geen bokken! Dan schiet je de hindes ..en wel de tweejarige!
-
Op de site van waternet spreekt men over 20% aanwas per jaar
(natuurlijk zie je hier en daar 45% aanwas ..maar dat is puur misleidend.)
Breng schapen en koeien in .. en de damherten zullen op lange termijn verdrukt worden door deze grazers. De damherten zullen minder vruchtbaar worden.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Henk
  Mooie serie met die zon opkomst.
  Groetjes Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie serie en het is heel duidelijk de mens valt hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele goeie blog Henk, duidelijk verhaal (en prachtige foto's).
  Ik hoop dat deze blog door heel veel mensen gelezen gaat worden, daarom heb ik hem ook even gedeeld op mijn FB pagina.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen