dinsdag 22 november 2016

PvdDieren 10 jaar

Marianne Thieme en Bram v Liere van de Partij voor de Dieren (PvdD) bezoeken (Vrijdag 18 nov) de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) ... voor een reportage en interview met Marianne Thieme (Nieuwsuur NPO2 uitzending 21 november) en Willem die iedere dag de herten de awd in loodst.

(Marianne en Bram bij de damherten Zandvoort)
Op 22 november 2006 trad de Partij voor de Dieren met twee zetels toe tot het parlement.
Duidelijk: De natuur regelt het zelf
Zondag de grote dag ..Demonstratie Tegen Afschot Damherten.
Helaas door weersomstandigheden afgelast!
-
Samen met Joke Pauw Kraan ..gingen wij bij de ingang Oase staan die dag .. Voor sommige mensen kwam de boodschap dat het afgelast was helaas te laat.
Veel ..Heel veel mensen hadden graag die dag de herten een stem willen geven.19.000 handtekeningen .. Partij voor de Dieren ..Piep Vandaag .. Anamal Rights ..De Dierenbescherming en de Faunabescherming .. 
Rozenwaterveld
Maar ook uit de grote wild enquête van Natuurmonumenten (2013) bleek dat de achterban voorstander is van reactief beheer .. de natuur bepaalt zelf hoeveel dieren in een gebied kunnen leven Sterfte door voedselgebrek is acceptabel ..maar dieren moeten wel bij uitzichtloos lijden worden afgeschoten. (reactief beheer)
Flakstelling.(Rozenwaterveld)
In de Tweede wereldoorlog maakten de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) deel uit van de Atlantikwall .. Een kustverdedigingslinie die van Noorwegen tot Spanje liep.
Vleermuizen.
Vleermuizen maken graag gebruik van de bunkers ..ze kunnen daar veilig en vorstvrij de winter doorkomen. Ook ontmoeten de mannetjes daar de vrouwtjes voor de paring. 
Manschappenbunker..
Een bunker moet voor vleermuizen wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
-Vorstvrij zijn  -Vochtig genoeg zijn
- Geen verstoring door mens of roofdier.
Manschappenverblijf 
-
Een IJsvogel zit rustig aan de kant van het water .. Een drietal Dodaars zijn druk in de weer .. Het was al met al het weekje wel. We hadden het deze week zo anders voorgesteld ..