vrijdag 13 mei 2016

Geweldig Nieuws

In Polders Poelgeest zie ik een vreemd soort tureluur ..het blijkt een groenpootruiter te zijn. Nu heb ik altijd moeite met het determineren van dit soort vogels ..Eigenlijk moet je er een veld-vogelboek bij je hebben. 
--- En Geweldig nieuws vandaag vanuit Nieuw Zeeland ..Dieren worden gelijk gesteld aan de mens!
Groenpootruiter
In eerste instantie bleef hij schuw in de dekking ..
maar naar een tijdje was hij aan mijn gewend en bleef hij dichtbij foerageren 
-
Het ondiepe water en de mooie slikplaten hier in Polders Poelgeest ..trekken veel mooie soorten vogels aan .. Ik begrijp dan ook niet waarom ze in natuurgebieden zoals de Groene Jonker de waterstand zo hoog houden. 
Plevier
Waar het enkele jaren geleden nog veel watervogels aantrok ..zie je nu alleen ganzen en meeuwen .. soorten als de steltkluut ..ruiters ..ral snippen en porseleinhoen zie je daar amper meer. Ook deze prachtige plevier zie je daar de laatste tijd maar zelden.
-
Maar ja ..ook jonge eendjes zijn leuk om te fotograferen ..
Dit bad eendje ziet een paar vliegen zitten ...maar hoe kom je daar bij?
Gewoon even over water lopen dan maar.
Zwarte Ruiter
Dit is de tweede voor mij bijzondere ruiter ..na de Groenpootruiter nu de Zwarte Ruiter..Een prachtige vogel ..tijdens het fotograferen valt net zo als bij de Plevier zijn oog vooral op ..Gelukkig is hij niet echt schuw ..en langzaam komt hij dichterbij.
Zwarte Ruiter..
Vandaag was er nog geweldig nieuws .. Nieuw Zeeland heeft alle levende wezens erkend als voelende wezens ..Dit is groot nieuws.
De Wet. 
- Alle dieren voelen op dezelfde manier als wij voelen.
- Diertesten en onderzoek op dieren stopt.
- Jacht en vangen van wilde dieren word illegaal.
Meer weten Zie: KLIK!
Grauwe Ganzen 
Het barst van het leven (jong) in de Polders Poelgeest ..een relatief klein natuurgebiedje achter een nieuwbouwwijk ..Door de jaren heen heeft dit natuurgebied zijn waarde wel bewezen ..wat hebben we hier al van veel soorten kunnen genieten. (rechts Meerkoet)
Bergeend
Canadese Gans
Zwarte Ruiter
De Tureluur .. De Grutto en de Groenpootruiter.. 

-
Oeverloper
Nog zo'n leuk soort om te zien ...De Oeverloper
Hij waagt zich niet in het water ..maar struint langs de oever.
Deze Oeverloper staat op de Rode lijst.
Kievit Pul
-
Ja .. zo'n gebied als Polders Poelgeest is zeker de moeite waard om eens te bezoeken ..Er valt daar altijd wel wat te zien ..Meer weten over dit gebied? Zie: KLIK

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige serie, ik ga zeker zondag om maandag nog even daar langs, want de soorten laten zich goed zien. Prachtig die zwarte ruiter en groenpootruiter, mooi dichtij, ook de plevier werkte mee. Dat eendje dat over het water loopt is echt superschattig.

    Een heel mooi gebied, en lekker dichtbij huis.

    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet ff stilletjes mee van je serie

    BeantwoordenVerwijderen